Tirsdagens obl.: Marginalt lavere i et roligt marked

 

Det danske obligationsmarked lukkede tirsdag marginalt lavere, da ingen af dagens makroøkonomiske offentliggørelser havde styrke til at ændre på retningen. Ordreindgangen til industrien i eurozonen understøttede den negative stemning, samt en hævet prognose fra det tyske DIW-institut, der ser mere lyst på den tyske økonomi. PMI-erhvervstillidsbarometeret formåede ikke at påvirke markedet til trods for et marginalt større fald end ventet i juli.

 

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lukkede tirsdag 0,04 point lavere i kurs 96,60 med en effektiv rente på 4,49 pct. Blandt realkreditobligationerne lukkede 4-35'erne 0,05 point lavere i kurs 88,65 med en effektiv rente på 5,21 pct.

 

Royal Bank of Scotland var kun for anden gang aktuel med foreløbige tal for PMI-erhvervstillidsbarometeret for eurozonen i juli. De endelige tal offentliggøres om en uge. Det samlede barometer, som både dækker industrien og servicesektoren, faldt til 57,3 i juli i forhold til 57,8 måneden forinden. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News havde analytikerne ventet et marginalt fald til 57,6.

 

- Jeg er ikke specielt bekymret for tirsdagens fald i barometeret, udtalte cheføkonom hos UBS i London, Stephane Deo, til Bloomberg News. Industridelen er måske en lille smule skuffende, men det var nok for optimistisk at tro, at den kunne opretholde de høje niveauer, som den har vist på det seneste, vurderede økonomen.

 

Tirsdag formiddag kom der tal fra Eurostat for ordreindgangen til industrien i eurozonen i maj, som viste en stigning på 1,7 pct. i forhold til måneden forinden. På årsbasis er ordreindgangen steget med 9,1 pct. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News havde analytikerne ventet en mindre stigning på 1,2 pct. og 7,7 pct. på årsbasis.

 

Det tyske økonomiske institut DIW hævede tirsdag sin prognose for den tyske BNP-vækst i år til 2,6 pct. i forhold til 2,4 pct. Øgede investeringer for at imødekomme den øgede ordreindgang ligger bag den ændrede prognose. Investeringerne ventes at stige med 7 pct. i år.

 

Den toneangivende amerikanske T-bond lå ved dansk lukketid 3/32 point højere i kurs 96 18/32 med en effektiv rente på 4,94 pct. Euroen fortsatte fremgangen fra de seneste dage mod dollaren. En euro kostede ved lukketid 1,383 dollar.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )