Tirsdagens obl.: Lukkede lavere inden rentemøde i USA

 

Det danske obligationsmarked lukkede tirsdag lavere for anden dag i træk, idet investorerne genfandt tilliden til de europæiske aktiemarkeder. Det mindskede appetitten efter de fastforrentede papirer. Der er nu stor fokus mod aftenens rentemøde i den amerikanske centralbank, hvor opmærksomheden er rettet mod de efterfølgende kommentarer. Enkelte finanshuse venter, at centralbanken ændrer risikobedømmelserne, med henblik på den seneste uro på kreditmarkedet. De største danske finanshuse venter en uændret retorik fra den amerikanske centralbank.

 

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lukkede tirsdag 0,19 point lavere i kurs 97,17 med en effektiv rente på 4,41 pct. Blandt realkreditobligationerne lukkede 4-35'erne 0,15 point lavere i kurs 89,32 med en effektiv rente på 5,13 pct.

 

Tirsdag middag kom der fra Tyskland tal for industriproduktionen i juni. Den viste en stigning på 5,1 pct. i juni sammenlignet med en stigning på 4,6 pct. måneden forinden. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News havde analytikerne netop ventet en stigning på 5,1 pct.

 

Tirsdag eftermiddag kom der amerikanske nøgletal for produktiviteten i andet kvartal, som viste en stigning på 1,8 pct. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News havde analytikerne ventet en større stigning på 2,0 pct. Lønomkostningerne steg modsat mere end ventet med 2,1 pct., hvor analytikerne havde ventet en mindre stigning med 1,8 pct.

 

Fokus er nu i høj grad rettet mod tirsdagens rentemøde i den amerikanske centralbank. Der er bred enighed om, at centralbanken fastholder renten på 5,25 pct., men investorerne er meget uenige, hvad angår de efterfølgende udtalelser. Den amerikanske investeringsbank Merrill Lynch ændrede mandag sin prognose og venter nu, at den amerikanske centralbank sænker renten allerede til oktober på grund de seneste kreditbekymringer og det svage amerikanske boligmarked.

 

De to største danske banker, Nordea og Danske Bank, venter begge, at den amerikanske centralbank holder fast i ordlyden vedrørende inflationsrisiciene, således at inflationen fortsat udgør den største fare for økonomien. Begge banker vil være opmærksomme på eventuelle kommentarer om den seneste uro forbundet til kreditbekymringerne. Mens Danske Bank venter, at den amerikanske centralbank er på hold året ud, så venter Nordea Markets en rentenedsættelse til december.

 

Den toneangivende amerikanske T-bond lå ved dansk lukketid 1/32 point højere i kurs 98 4/32 med en effektiv rente på 4,73 pct. Ved dansk lukketid kostede en euro 1,376 dollar og var dermed svækket en anelse.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )