Tirsdagens obl.: Lukkede lavere efter aktiefremgang

 

Det danske obligationsmarked lukkede tirsdag i negativt terræn efter at have oplevet en solid fremgang de seneste par uger. Investorerne har rettet fokus tilbage på aktiemarkederne og det pressede lysten til at efterspørge de fastforrentede papirer. Amerikanske nøgletal trak i hver sin retning, da boligmarkedstal skuffende, mens fabriksordrerne viste et mindre fald end ventet.

 

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lukkede tirsdag 0,25 point lavere i kurs 95,90 med en effektiv rente på 4,56 pct. Blandt realkreditobligationerne lukkede 4-35'erne 0,08 point lavere i kurs 88,62 med en effektiv rente på 5,26 pct.

 

- De amerikanske aktier klarede sig godt mandag. Det har smittet af på de europæiske aktiemarkeder tirsdag og det presser obligationsmarkedet, udtalte obligationsstrateg hos JPMorgan, Gianluca Salford, til Bloomberg News.

 

De amerikanske fabriksordrer faldt 0,5 pct. i maj i forhold til en stigning på 0,3 pct. måneden forinden. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News havde analytikerne ventet en større nedgang på 1,2 pct.

 

Tirsdag eftermiddag kom der tal for det amerikanske boligmarked ved pending home sales, som angiver antallet af underskrevne, men endnu ikke afsluttede salgskontrakter for eksisterende boliger. Salget faldt 3,5 pct. i maj, hvor analytikerne havde ventet en fremgang på 0,5 pct. Det var dermed det laveste salgsniveau siden september 2001.

 

Eurostat var tirsdag formiddag aktuel med producentpriserne i maj, men offentliggørelsen bød ikke på nogen overraskelser, som havde potentiale til at rykke på markedet. Producentpriserne steg 0,3 pct. i maj hvilket var på linje med forventningerne. På årsbasis steg priserne 2,3 pct., hvor der var ventet 2,4 pct.

 

Investorerne kan nu kigge frem til en rolig onsdag i morgen, eftersom at det amerikanske marked har lukket på grund af uafhængighedsdagen.

 

Den toneangivende amerikanske T-bond lå ved dansk lukketid 4/32 point lavere i kurs 96 2/32 med en effektiv rente på 5,08 pct. En euro kostede ved lukketid 1,360 dollar. Dermed blev dollaren styrket mod euroen.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )