Tirsdagens obl.: Højere efter europæisk PMI

 

Det danske obligationsmarked lukkede tirsdag med plus efter offentliggørelsen af de europæiske PMI erhvervsbarometre. Offentliggørelsen af det amerikanske ISM-erhvervsbarometer er flyttet til onsdag, da de amerikanske obligationsmarkeder tirsdag lukker tidligt grundet den afdøde præsident Fords begravelse.

 

Den toneangivende 10-årige danske statsobligation lukkede tirsdag 0,29 point højere i kurs 100,77 med en effektiv rente på 3,89 pct. Blandt realkreditobligationerne lå 4-35'erne 0,13 point højere i kurs 92,55 med en effektiv rente på 4,78 pct.

 

De europæiske erhvervsbarometre viste trods et marginalt fald stadig pæn vækst. PMI-erhvervsbarometeret faldt marginalt til 56,5 fra 56,6 i november og dermed indikerer vækst i økonomien. Analytikerne havde ventet en lille fremgang til 56,9 og det fik markedsdeltagerne til at løfte kurserne.

 

- Eurozonens erhvervsbarometer fortsætter med at indikere solid vækst, hvilket i høj grad er trukket op af udviklingen i Tyskland, mens det franske barometeret lå i den tunge ende af skalaen, vurderede Søren Nielsen fra Nykredit Markets over for RB-Børsen. Chefanalytikeren pointerede, at erhvervsbarometeret understøtter forventningerne om rentestigninger i ECB-regi.

 

Det tyske PMI-barometer steg over analytikerestimatet til 59,4 fra forrige opgørelse på 58,6. Det franske barometer faldt til 54,2 fra 56,5. Analytikerne havde ventet et uændret barometer.

 

Dollaren faldt tirsdag mod europæiske euro og den japanske yen. Det er spekulationer frem mod onsdagens amerikanske ISM-erhvervsbarometer, der fik investorerne til at sælge ud af dollaren. Flere analytikere venter et svagt ISM tal, som øger forventningen om en amerikansk rentenedsættelse.

 

- Fed vil sænke renten, og den amerikanske rentefordel vil nedbrydes. Det vil presse dollaren, sagde researchchef Harvinder Kalirai fra State Street Corp. til Bloomberg News.

 

ECB medlem Erkki Liikanen udtalte i et interview, at renterne i Europa vil fortsætte med at stige i 2007.

 

- Vi har stadig en centralbank, ECB, der taler med et utroligt høgeagtig sprog, udtalte valutachef hos Bank of New York Simon Derrick til Bloomberg News.

 

Den ti-årige toneangivende amerikanske T-bond lå ved dansk lukketid 6/32 point højere i kurs 99 15/32 med en effektiv rente på 4,69 pct. Euro mod dollar blev handlet i 1,3285.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )