Tirsdagens obl.: Højere efter Empire State

 

Det danske obligationsmarked lukkede tirsdag højere ovenpå en dag med en spændende menu af nøgletal, som alle viste overraskende tendenser. Ingen af nøgletallene havde effekt til for alvor at flytte rundt på markedet, så markedsdeltagerne måtte nøjes med marginale udsving.

 

Den toneangivende danske 9-årige statsobligation lukkede tirsdag 0,08 point højere i kurs 100,06 med en effektiv rente på 3,99 pct. Blandt realkreditobligationerne lukkede 4-35'erne 0,15 højere i kurs 92,40 med en effektiv rente på 4,80 pct.

 

Dagen startede med en britisk opgørelse over forbrugerprisindekset, som steg mere end ventet 0,6 pct. i december mod 0,3 pct. måneden forinden. Analytikerne havde ventet en stigning på 0,4 pct. På årsplan blev det til en inflation på 3,0 pct., hvilket er det højeste inflationsniveau i Storbritannien i mere end ti år.

 

Andet punkt på menuen var det tyske Zew-erhvervstillidsbarometeret, som steg overraskende til minus 3 fra minus 19 måneden forinden. Analytikerprognosen lød på en stigning til minus 10. Tallene pegede mod, at den tyske momsforhøjelse på 3 pct. ikke vil sløve økonomien så meget, som enkelte analytikere havde ventet.

 

Som dessert fik investorerne serveret det regionale erhvervsbarometer New York Empire State, som viste et fald til 9,1 i januar fra 22,2 i december. Analytikere havde ventet, at indekset var faldet til 19,3.

 

- Det regionale erhvervsbarometer New York Empire State overraskede negativt og fik obligationskurserne til at stige en anelse, men jeg tillægger nu ikke Empire State den store betydning, udtalte chefanalytiker Johnny Bo Jakobsen fra Nordea Markets til RB-Børsen. Chefanalytikeren hæftede sig ved, at udviklingen i Empire State nu stemmer bedre overens med udviklingen i det vigtige landsdækkende barometer fra ISM-instituttet.

 

- ISM-erhvervsbarometeret ventes at falde tilbage under 50 og videre ned i omegnen af 45 i de kommende måneder, udtalte chefanalytiker Johnny Bo Jakobsen fra Nordea Markets. Chefanalytikeren bemærkede, at den seneste gode udvikling i de amerikanske nøgletal kan skyldes det milde vejr samt olieprisernes fald. Johnny Bo Jakobsen forventer, at oliepriserne i andet og tredje kvartal vil stige og kan nå et niveau omkring 65 dollar per tønde.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )