Tirsdagens obl.: Endte højere trods amerikansk PPI (korr)

 

Korr: rettet overskrift og 1 afs.

 

Det danske obligationsmarked endte tirsdag højere, efter også at have indledt dagen i positivt terræn. Fortsatte kreditbekymringer og en svag BNP-vækst i eurozonen i andet kvartal lagde fundamentet til en positiv dag, men de amerikanske producentpriser kom i eftermiddag ind højere end ventet, og det formåede at vende rundt på markedet for en kort stund. De britiske forbrugerpriser overraskede også med et langt større fald i priserne end ventet.

 

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lukkede tirsdag 0,13 point højere i kurs 97,23 med en effektiv rente på 4,40 pct. Blandt realkreditobligationerne lukkede 4-35'erne 0,02 point højere i kurs 89,10 med en effektiv rente på 5,16 pct.

 

Tirsdag eftermiddag varmede investorerne op til onsdagens præsentation af de vigtige amerikanske forbrugerpriser, idet producentpriserne for juli var på programmet. Kerneproducentpriserne steg 0,1 pct. i juli, hvor analytikerne havde ventet en stigning på 0,2 pct. De overordnede producentpriser steg 0,6 pct. i juli, hvor der var ventet en stigning på 0,1 pct.

 

BNP-væksten i eurozonen steg med 0,3 pct. i andet kvartal i forhold til kvartalet forinden. Det var mindre end ventet, idet økonomerne havde ventet en stigning på 0,5 pct. På årsbasis steg væksten 2,5 pct., hvor der var ventet en stigning på 2,8 pct. EU-Kommissionens seneste prognose tilbage fra den 12. juli pegede på en BNP-vækst i andet kvartal mellem 0,4-0,8 pct.

 

De britiske forbrugerpriser overraskede tirsdag, idet de faldt 0,6 pct. i juli. Analytikerne havde ventet et langt mindre fald på 0,2 pct. Det trak stigningen i forbrugerpriserne i juli på årsbasis ned på 1,9 pct. og dermed under den øvre grænse fra den britiske centralbank.

 

- Det er et meget, meget stort fald i forbrugerpriserne, udtalte cheføkonom hos Deutsche Bank i London, George Buckley, til Bloomberg News. Samtlige økonomer havde, ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News, ventet at inflationen på årsbasis ville ligge over den britiske centralbanks øvre grænse på 2 pct. Renten vil forblive på 5,75 pct., vurderede økonomen.

 

Den toneangivende amerikanske T-bond lå ved dansk lukketid 7/32 point højere i kurs 100 3/32 med en effektiv rente på 4,73 pct. Den amerikanske dollar blev styrket mod euroen. Ved dansk lukketid kostede en euro 1,357 dollar.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )