Tirsdagens aktier: Voldsomt pres på Topdanmark

 

Det blev en sur tirsdag på Københavns Fondsbørs. Et svagt Topdanmark-regnskab med en nedjustering lagde et voldsomt pres på forsikringskoncernens aktier. Alt i alt blev det til et massivt fald i C20-indekset på 2,5 pct. til 484,48.

 

Topdanmark dykkede 6,2 pct. til kurs 871. Topdanmark nedjusterede i halvårsregnskabet sin overskudsprognose for 2007 til 1,2-1,3 mia. kr. efter skat fra 1,3-1,4 mia. kr. grundet urolighederne på finansmarkederne. Skadesforsikringsnøgletallet combined ratio er forbedret til 85,9 pct. fra 86,4 pct., og her var ventet en forbedring til 85,7 pct. Forventningerne til udviklingen i præmieindtægterne er fortsat en vækst på 1 pct.

 

- Vi synes, det er et lidt blandet regnskab, for der er lidt skidt og kanel. Det er skuffende, at selskabet ikke formår at få de præmieindtægter ind og opholde den indtjening, som markedet havde ventet, sagde seniorrådgiver i Nordea Nils Lundsby til RB-Børsen.

 

Hele den europæiske banksektor var under pres, efter at finansavisen Financial Times skrev, at britiske Barclays angiveligt har store kredittab i USA. Nordea sluttede 3,2 pct. lavere i kurs 82,8. Danske Bank lukkede 2,8 pct. lavere i kurs 220,5. Danske Bank tiltrak lidt ekstra opmærksomhed, idet banken vil åbne en afdeling i London. Det udtalte Danske Banks Peter Straarup i et interview med Reuters.

 

A.P. Møller - Mærsks B-aktie blev presset 2,7 pct. lavere i kurs 69.000, hvilket sker dagen inden selskabets halvårspræsentation. Spar Nord anbefalede tirsdag at sælge ud af APM-aktier, da den er steget pænt den seneste uges tid. Jyske Bank fastholdt sin reducer anbefaling af aktien.

 

- Overordnet set vurderer vi, at A.P. Møller er relativt fair prisfastsat, men vi påpeger, at der efterhånden er indregnet meget positive forventninger til udviklingen i containermarkedet, skrev analytiker hos Jyske Bank, Michael Nielsen.

 

Carlsberg lukkede 1,0 pct. lavere i kurs 706. BBH, der er Carlsbergs joint venture i Rusland, vil købe egne aktier for knap 14 mia. russiske rubler (ca. 2,92 mia. kr.). Den samlede markedsværdi for BBH er i danske kroner opgjort til cirka 40,3 mia. kr.

 

Alm. Brand, der både driver bank og forsikringsselskab, hævede overskudsprognosen i sit halvårsregnskab. Aktien lukkede 0,2 pct. højere i kurs 340,5.

 

Entreprenøren Per Aarsleff opjusterede helårsforventninger med 35 mio. kr. til 165 mio. kr. før skat i forbindelse med nimånedersregnskabet. Aktien steg 3,2 pct. til kurs 700.

 

Royal Unibrew, hævede overskudsprognosen i halvårsregnskabet grundet ejendomsavancer. Royal Unibrew lukkede tirsdag 1,1 pct. lavere i kurs 647.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )