Tirsdagens aktier: Vestas topper i positiv start for C25

Vestas spurter frem fra åbningen på det danske aktiemarked tirsdag, efter at vindmølleproducenten mandag imponerede med en strøm af ordrer op til kvartalsafslutningen. Derimod falder ISS efter en sænket anbefaling af aktien fra et stort finanshus.

Stemningen på aktiemarkedet i Europa er generelt positiv, og herhjemme ligger C25-indekset efter fem minutters handel 0,5 pct. højere i 1147,49 - efter fremgang til 20 af indeksets 25 aktier.

I toppen af eliteindekset ligger fra morgenstunden Vestas med en stigning på 2,3 pct. til 544,20 kr., efter at vindmølleselskabet i løbet af mandag aften annoncerede en lang række ordrer og for hele tredje kvartal nåede en ordreindgang på 2655 megawatt (MW).

»Vi fastholder købsanbefalingen på Vestas-aktien efter en opmuntrende og stærk ordreslutspurt i tredje kvartal, der i hvert fald indtil videre modbeviser kortsigtede skeptikere og kurssvaghed. Vi løfter vores estimat for ordreindgangen i 2019 til 17.000 MW fra 16.000 MW,« skriver aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank i en kommentar.

ISS får sænket anbefaling

Der er tirsdag analysenyt om ISS, idet finanshuset Jefferies som følge af bekymringer for pengestrømsudviklingen hos servicekoncernen har sænket både kursmål og anbefaling for aktien.

Jefferies mener, at aktiekursen i ISS i høj grad er drevet af pengestrømmene, og her mener Jefferies, at det lægger op til en skuffelse for hele året.

»Vi tror, at ISS kommer til at misse sin pengestrømsguidance for hele året, og vi ligger 4 pct. under konsensus og 9 pct. under den lave ende af selskabets forventningsinterval,« skriver Jefferies.

Finanshuset sænker af den årsag anbefalingen af aktien til »hold« fra »køb«, og kursmålet bliver samtidig barberet ned til 180 kr. fra 255 kr.

Analysen lægger en dæmper på appetitten for at investere i ISS-aktien tirsdag morgen, hvor den ligger 2,5 pct. lavere i 165,20 kr.

Også Chr. Hansen har fået analysenyt, idet DNB Markets ifølge Bloomberg News har reduceret sit kursmål for aktien til 570 kr. fra 620 kr. Anbefalingen lyder endvidere fortsat på »sælg« for aktien, som tirsdag er åbnet 1 pct. højere i 587 kr.

Malervarekoncernen Flügger fortæller tirsdag morgen, at det over de kommende år vil samle sin skandinaviske produktion af maling i Danmark, hvilket medfører en gradvis nedlukning af produktionen af maling i Sverige.

Beslutningen vil betyde, at produktionen af maling i Sverige fra 2022 vil være fuldt flyttet til Kolding, og at 44 stillinger i Sverige vil blive nedlagt - svarende til cirka 10 pct. af selskabets samlede medarbejderstab i Sverige.

Flüggers aktie er endnu ikke handlet tirsdag morgen.

/ritzau/FINANS