Tirsdagens aktier: Topdanmark stjal scenen på stille dag for C20

I manglen af nyheder fra de store C20-selskaber fik Topdanmark tirsdag mulighed for at glimte på det danske aktiemarked.

For mens eliteaktierne i C20 Cap-indekset, der sluttede med et plus på 0,1 pct. til 1147,88, ikke havde meget at fortælle til markedet, leverede forsikringsselskabet et overraskende positivt regnskab for første kvartal.

Bundlinjen endte eksempelvis på 415 mio. kr. efter skat, hvilket lå et godt stykke over de 318 mio. kr., som analytikerne havde ventet ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates. Desuden blev forventningerne til helåret opjusteret.

Efter regnskabsaflæggelsen steg Topdanmark, der er placeret uden for det danske eliteindeks, med 3,4 pct. til 196 kr.

- Noget af det, der har været i fokus, er det ganske pæne regnskab fra Topdanmark, som også bliver belønnet efterfølgende med stigningen, siger Ole Kjær Jensen, der er afdelingsdirektør i Sydbank.

- Men det er jo uden for C20, og blandt C20-aktierne har der ikke rigtig været det store at berette om i dag, tilføjer han.

I toppen af eliteindekset sluttede blandt andet medicokoncernen Coloplast og medicinalselskabet Lundbeck med stigninger på henholdsvis 1,5 pct. til 560 kr. og 1,9 pct. til 350,10 kr.

I begge tilfælde havde afdelingsdirektøren fra Sydbank ikke noteret noget, som skulle ligge til grund for de pæne stigninger.

- I forhold til Lundbeck skal jeg ikke kunne sige, hvad der ligger bag stigningen. Det kan være, at der er nogen, som har kigget på en analyse eller lignende. Men jeg har ikke set noget særskilt på den aktie - eller i hvert fald ikke noget, der er offentligt.

- Det samme er tilfældet med Coloplast, der også stiger pænt, lyder det fra Ole Kjær Jensen

I bunden af C20 endte smykkeselskabet Pandora med et fald på 1,7 pct. til 651 kr., og derved er aktien nede med omkring 30 pct. siden årsskiftet.

- Der er nogle udenlandske huse, der er gået short i aktien, og om det får nogle til at kapitulere lidt, det skal jeg lade være usagt. Men i hvert fald har dem, der har shortet aktien, held med at få presset aktien ned, siger Ole Kjær Jensen.

Mandag offentliggjorde den amerikanske hedgefond AQR Capital Management, at det har opbygget en større shortposition i Pandora og dermed satser på kursfald for smykkeaktien.

Blandt de andre sidepapirer ud over Topdanmark var der også regnskab fra emballageproducenten Brdr. Hartmann, som steg 0,7 pct. til 352,50 kr. efter at have fremvist en større omsætning, men lavere indtjening i første kvartal sammenlignet med samme periode sidste år.

Slutteligt faldt Københavns Lufthavne med 2,1 pct. til 5520 kr., efter at Kastrup-firmaet oplyste, at en af hovedaktionærerne kan være på vej til at sælge ud af sine aktier.