Tirsdagens aktier: Tilbagegang med finans i front

Den svage, negative stemning, der havde præget Københavns fondsbørs det meste af tirsdag, blev udbygget markant efter en presset amerikansk åbning. C20-indekset lukkede 1,7 pct. lavere i 250,3, hvor især banksektoren stod for skud.

-I takt med den negative amerikanske markeds åbning er de europæiske fondsbørser faldet noget tilbage. Især finanssektoren trækker ned, hvilket også er tendensen vi ser fra resten af Europa, og al eufori fra søndagens danske Bankpakke II er forduftet. Ligeledes er William Demant hårdt ramt, efter at høreapparatkonkurrenten Sonova har meddelt om ny produktlancering, sagde Martin Munk aktiehandler hos Jyske Bank til RB-Børsen.

Det blev endnu en hård dag for de danske bankaktier og Danske Bank lukkede 3,9 pct. lavere i kurs 55,5, mens Nordea faldt 7 pct. til kurs 29,1, og Sydbank faldt 6,3 pct. til 70,3.

Carlsberg faldt 1,3 pct. til kurs 168,8, efter at Royal Bank of Scotland tirsdag morgen indledte dækningen af bryggeriaktien med en salgsanbefaling på et kursmål på 135 kr.

Lundbeck steg 2,5 pct. til kurs 122,5, efter at samarbejdspartneren Forest Labs aflagde regnskab med salgstal for Lundbecks antidepressiv Lexapro. Salgstallene var en tand bedre end analytikerne havde ventet og viste et fald på 3 pct. til 585 mio. dollar.

- Det kommer ud stort set, som jeg havde ventet, siger analytiker Peter B. Andersen fra Jyske Bank til RB-Børsen. Regnskabet vist et fald på 3 pct. i salget af Lundbecks antidepressiv Lexapro i forhold til samme periode året før, og det er også på linje med analytikerens estimater.

FLSmidth faldt markante 5,3 pct. til kurs 152,8, tilbagegangen kan henledes til den finske FLS konkurrent Metso, der tirsdag middag fik sænket sine udsigter hos kreditratingsselskabet Moodys fra stabil til negativ.

Vestas lukkede 2 pct. lavere i kurs 297,0, efter at finanshuset Goldman Sachs sænkede sit kursmål med 150 kr. til 400 kr.

William Demant faldt 5,3 pct. til kurs 188. Den schweiziske høreapparatkoncern Sonova skrev tirsdag morgen på sin internetside, at selskabet lancerer høreapparatet Audeo Yes på Core platformen. Audeo Yes er verdens mindste trådløse høreapparat med en ekstern receiver.

D/S Norden steg 1,4 pct. til kurs 167,3. Rygter vil vide, at rederiet Norden har solgt handymaxskibet Nord Endeavor for 27 mio. dollar (155 mio. kr.) som led i en større handel, der omfatter bulkcarriers af flere forskellige typer. Det skriver shippingavisen Lloyd's List med henvisning til London-mægleren Galbraith's.

Alk-Abello lukkede 3,6 pct. lavere i kurs 530, efter at den franske konkurrent Stallergenes tirsdag morgen opnåede godkendelse af Oralair mod græspollen til børn (5-17 år) på det vigtige tyske marked. Stallergenes vil nu indlede en procedure for gensidig anerkendelse for registrering af produktet i Europa for både voksne og børn med Tyskland som referenceland.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )