Tirsdagens aktier: Svagt fald med Tryg i bund og Pandora i top

Det blev som ventet en svagt rød åbning tirsdag på det danske aktiemarked, hvor Tryg danner agterlanterne efter regnskab. Kun en god håndfuld aktier stiger, og Pandora stiger mest.

Forsikringskoncernen Tryg har leveret tal for 2018, og de falder ikke helt i investorernes smag. A.P. Møller-Mærsk-aktierne er upåvirkede af, at Berlingske Business har opsnappet, at børsnoteringen af Drilling vil finde sted til april.

Torsdag efter godt ti minutters handel falder eliteindekset marginalt til 1044,22 efter at være steget 0,4 pct. mandag.

TRYG RAMT AF SKIDT INEVESTINGSRESULTAT

Tryg kom ud af fjerde kvartal af 2018 med et overskud efter skat, der flugtede ganske godt med analytikernes forventninger. Bundlinjen viser et overskud på 110 mio. kr., hvor analytikerne ifølge et medianestimat indsamlet af Ritzau Estimates havde regnet med et kvartalsoverskud på 114 mio. kr. I fjerde kvartal af 2017 blev overskuddet opgjort til 527 mio. kr.

Den væsentligste årsag til resultatnedgangen er investeringsresultatet, som i det nye regnskab gav et dundrende minus på 330 mio. kr. mod et plus på 86 mio. kr. i samme periode sidste år.

Tryg-aktien falder 2,2 pct. til 163,90 kr.

PANDORA GLIMTER

Pandora lyser op i toppen med en stigning på 1,7 pct. til 276,20 kr. Det til trods for at selskabet har fået skåret kursmålet til 380 fra 400 af ABG Sundal Collier, og at Børsen skriver, at smykkeproducenten trods flere lanceringer ikke rammer kundernes smag inden for segmentet charms.

MAERSK DRILLING BØRSNOTERES TIL APRIL

Ifølge Berlingske Business har Mærsk besluttet at børsnotere Maersk Drilling til april. Udskillelsen vil ifølge avisen ske ved, at de eksisterende aktionærer i Mærsk tildeles aktier i Drilling. Mærsks kommunikationschef, Louise Münter, vil ikke kommentere en specifik dato og henviser til, at børsplanerne skal vedtages endeligt af bestyrelsen.

A.P. Møller-Mærsks B-aktie ligger 0,1 pct. højere i 8944 kr.

Novo Nordisk har fået rykket anbefalingen ned til "hold" fra "køb" af svenske SEB, der samtidig fintunede kursmålet til 330 kr. mod tidligere 325 kr. Det viser data fra Bloomberg.

Aktien falder 0,7 pct. til 310,85 kr.

GENMAB FÅR KONKURRENTNYT

Genmab får konkurrentnyt fra partneren Johnsson & Johnson, der leverer regnskab, der blandt andet viser salgstal for kræftmidlet Darzalex i fjerde kvartal. Regnskabet lander kl. 12.45.

Genmab falder med 0,8 pct. til 1026 kr.

/ritzau/FINANS