Tirsdagens aktier: Sur modtagelse af Tryg-regnskab og C20-comeback

En opløftende stemning vandt tirsdag eftermiddag indpas på det danske aktiemarked, som endte med at lukke med positivt fortegn.

Bare ikke for regnskabsaktuelle Tryg, der lukkede 0,4 pct. lavere til 146,10 kr. Fra morgenstunden kom selskabet ellers med generelt bedre resultater for tredje kvartal end ventet af analytikerne ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates.

Men selv om forsikringsvirksomheden overraskede positivt og blandt andet leverede et nettoresultat på 671 mio. kr. mod et medianestimat fra analytikerne på 640 mio. kr., så virkede det altså ikke til at indfri investorernes forventninger.

- Der var nogle rigtig stærke forventninger til, at regnskabet skulle være super flot. Det var helt klart også til den pæne side, men der var ikke det her brændstof til at antænde aktien yderligere i opadgående retning, så derfor er det en begrænset reaktion, vi ser på det, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank.

For eliteaktierne endte det samlede eliteindeks, C20 Cap, 0,3 pct. højere til 1186,74. Derved blev mandagens indekstab på 0,1 pct. mere end hentet hjem igen.

Med til at sikre C20-stigningen var eksempelvis Genmab, som steg 2,2 pct. til 1421 kr.

I løbet af dagen fortalte biotekselskabet, at det indleder et fase 2-studie med lægemiddelkandidaten Tisotumab Vedotin til behandling af livmoderhalskræft.

- Men det er helt som forventet. Så jeg tror ikke, at stigningen skal tilskrives den nyhed.

- Jeg tror mere, det kan hænge sammen med et tv-klip hos Børsen om, at Genmab skulle være en takeover-kandidat. Det kan være med til at hive aktien opad, vurderer Martin Munk.

VESTAS FIK KLAP PÅ SKULDEREN

Også vindmølleproducenten Vestas blandede sig i toppen af det danske eliteindeks og sluttede med en stigning på 1,8 pct. til 574 kr. Det skete, efter at Goldman Sachs sænkede sit kursmål med en tyver til 700 kr., men fastholdt købsanbefalingen.

- Jeg har ikke selv nået at se notatet, men Goldman Sachs skal have nogle positive vinkler i sin analyse og har stadig kursmål 700 kr. for aktien. Så mit bud er, at den her analyse kan være med til at hive Vestas-aktien op, siger Martin Munk.

I den kedelige ende af eliteindekset fandt man Novo Nordisk, som måtte tage et fald på 1,5 pct. til 306,90 kr.

- Aktien har været under pres det meste af dagen, men jeg synes ikke rigtig, at man kan pege på noget nyt.

- Der har været en stor sælger i aktien hen over dagen i form af Enskilda, så det er umiddelbart det eneste, jeg kan pege på - simpelthen at der er en stor sælger, bemærker Martin Munk.

Tilbage blandt sidepapirerne var der tirsdag ekstraordinær generalforsamling hos NKT, hvor der blev stemt for en spaltning af selskabet, så det fremover deles i to selskaber - NKT og Nilfisk Holding.

Sidste handelsdag for det "gamle" NKT ventes at blive onsdag, hvorefter Nilfisk efter planen vil have første handelsdag som selvstændigt selskab torsdag. Tirsdag faldt NKT-aktien 1,6 pct. til 546 kr.