Tirsdagens aktier: Små indeksudsving for C25 efter konkurrentregnskaber

Det danske aktiemarked starter tirsdag morgen med små udsving, samtidig med at flere udenlandske regnskaber er med til at sætte fokus på selskaber som Vestas, Danske Bank og Carlsberg.

Efter kort tids handel ligger det danske eliteindeks, C25, stort set uændret i 1031,64. Det følger, efter at de amerikanske indeks mandag lukkede mellem 0,8 og 1,1 pct. lavere på grund af skuffende regnskaber og bekymringer i relation til forholdet mellem USA og Kina.

Tirsdag er også de fleste asiatiske aktieindeks lukket med fald, men faldene blev dog mindre i løbet af dagen, i takt med at investorernes bekymringer så ud til at mindskes.

»I Asien er stemningen blandt investorerne blevet lidt lettere hen over natten, og de asiatiske markeder handler i skrivende stund med meget moderate kursfald. Det betyder, at der er udsigt til en stort set uændret åbning i Europa i dag,« skriver chefanalytiker Kim Fæster fra Jyske Bank i en kommentar.

Blandt de danske selskaber har Vestas, hvis aktie falder 0,8 pct. til 507 kr., fået nyt fra konkurrenten Siemens Gamesa. Den tysk-spanske vindmølleproducent har afleveret regnskab for første kvartal, og det viste for omsætningen en marginal positiv overraskelse, mens indtjeningen omvendt skuffede ifølge Bloomberg News.

Også Danske Bank og Nordea har fået branchenyt, idet svenske Swedbank har fremlagt et skuffende regnskab for fjerde kvartal, hvor både indtægter og indtjening skuffede i forhold til analytikernes forventninger ifølge nyhedsbureauet Direkt. Tirsdag ligger Danske Bank-aktien stort set uændret i 122,45 kr., mens Nordea-aktien falder 0,3 pct. til 59,16 kr.

FLERE KURSMÅLSÆNDRINGER

Bryggerikoncernen Carlsberg er blevet kigget efter i sømmene af Morgan Stanley, som hæver kursmålet til 700 kr. fra 680 kr. og gentager "undervægt". Ydermere har DNB hævet sit kursmål til 720 kr. fra 670 kr. og gentaget "sælg". Carlsberg-aktien stiger 0,2 pct. til 731,20 kr.

FLSmidth har omvendt fået sænket sit kursmål af Handelsbanken til 335 kr. fra 385 kr., uden at der er pillet ved anbefalingen "reducer". FLSmidth-aktien falder 0,4 pct. til 322,90 kr.

Novozymes har tirsdag kunnet oplyse om indgåelsen af et partnerskab med franske Carbios om enzymer, der kan bruges i bioplastindustrien. Novozymes-aktien falder 1,3 pct. til 273,30 kr.

Endelig har service- og sourcingvirksomheden Solar fået sænket kursmålet af SEB til 350 kr. fra 380 kr., uden at der ændres ved anbefalingen "køb". Trods det sænkede kursmål stiger Solar-aktien 1,4 pct. til 288 kr.