Tirsdagens aktier: Rolig handel op til renteannonceringen

Der var tirsdag tale om en rolig stemning på fondsbørsen i København. Således lukkede C20-indekset 0,3 pct. højere i 479,29. Novo kom med godt nyt diabetesmedikamentet Liraglutide, mens Sydbank foretog en opjustering. Investorerne indtog en afventende position frem mod den amerikanske centralbanks rentemøde i aften.

- Mens de europæiske markeder faldt en smule over dagen, kørte det danske marked modsat og steg marginalt, hvilket primært skyldes at Maersk steg 1000 kr. i løbet af eftermiddagen. Markedet bar tydeligt præg af, at ingen havde en markant holdning her umiddelbart inden den amerikanske rentemelding i aften, udtalte chef for Sales Trading i Danske Markeds, Mads Zink, til RB-Børsen.

Novo Nordisk venter at registrere selskabets lovende diabetesmiddel, Liraglutide, i andet kvartal i 2008. Det oplyser Novo Nordisk i forbindelse med offentliggørelsen af det afsluttende fase 3-studie med Liraglutide. Novo-aktien lukkede 0,6 pct. lavere i kurs 339,5.

- Vi er meget glade for de kliniske resultater, vi har set i dette fase 3-studie. De viser, at de gavnlige virkninger af Liraglutide varer ved efter et års behandling, sagde Novo Nordisks koncernforskningsdirektør, Mads Krogsgaard Thomsen.

- Det er en lille positivt nyhed, der fjerner lidt usikkerhed, sagde seniorrådgiver Nils Lundsby fra Nordea til RB-Børsen.

Novo Nordisk har indgået forlig med Pfizer i patentsagen om den inhalerbare insulin Exubera. Det bekræftede Novo Nordisk over for RB-Børsen.

Finanstilsynet har været på kontrolbesøg hos Sydbank og vurderet, at banken har været for konservativ i sine hensættelser på udlån. Det medførte en opjustering fra Aabenraa-banken. Aktien steg 4,1 pct. til kurs 218.

Bang & Olufsen faldt 3,0 pct. til kurs 518. Selskabet har indgået et strategisk samarbejde med den britiske bilproducent Aston Martin. Bang & Olufsen har tidligere offentliggjort, at en aftale var på plads, men har ikke offentliggjort navnet på kunden.

- Baseret på programmet for bilmessen i Bologne havde vi peget på Mercedes, som en mulig ny partner. Det blev desværre ikke tilfældet i denne omgang, skrev analytiker Rune Møller fra Jyske Bank.

Vin & Sprit sælges næste år. Det siger den svenske finansminister, Mats Odell, ifølge Bloomberg News. Regeringen vil modtage bud på hele selskabet i en auktion og sælge til den der byder højest. Den danske bryggerikoncern Carlsberg, der lukkede 4,4 pct. lavere i kurs 637, hvilket var det laveste i C20-regi, har tidligere givet udtryk for interesse i at købe dele af den svenske statsejede kæde.

Blandt sidepapirerne var Flugger i søgelyset med en fremgang 4,2 pct. til kurs 569, efter selskabets regnskabspræsentation.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )