Tirsdagens aktier: Rockwool endte i bunden på mild og nyhedsfattig dag

Foto: Jens Nørgaard Larsen

Det danske aktiemarked lukkede tirsdag i et svagt plus, hvor særligt de cykliske aktier hev i den negative retning. Det var eksempelvis Rockwool, FLSmidth og Mærsk-aktierne, der trak ned, mens Ørsted endte helt i toppen, hvor eliteindekset, C25, lukkede 0,3 pct. højere i 1144,83.

Selskab Kurs Ændr. %

Aktiechef i ABG Sundal Collier Tue Østergaard peger på, at det generelt har været en stille dag uden de store skelsættende nyheder, som har rykket markedet.

- Vi har haft nogle rigtig gode dage. I dag er der måske bare ikke så meget makro data at handle på. Der er nogle aktier, der tager en lille blunder efter et godt ridt. Det er årsagen, siger Tue Østergaard til Ritzau Finans.

Rockwool endte som bundskraber i eliteindekset med et fald på 2,2 pct. til 1672 kr., mens ingeniørkoncernen FLSmidth også trak ned af med et fald på 1,7 pct. til 295 kr. Det var uden væsentlige nyheder, og aktiechefen vurderede, at de cykliske aktier er meget afhængige af nyheder fra eksempelvis handelskrigen.

Selskab Kurs Ændr. %

- De handler meget på nyheder om handelskrigen, så de er meget afhængige af, hvad der lige er dagens tema. Det, der breder sig, er en skepsis over for aftagende BNP-vækst i andet halvår. Det er spørgsmålet, om det kan holdes oppe af rentesænkninger. Det er den diskussion, der er i markedet nu her, siger han.

KURSMÅL OG KREDITVURDERING TIL DANSKE BANK

Danske Bank har fået sænket sit kursmål af norske DNB med 20 kr. til 135 kr. Der anbefales fortsat et "køb" af aktien. Credit Suisse har skåret kursmålet ned med 10 kr. til 123 kr. og fastholder "neutral".

Selskab Kurs Ændr. %

Det internationale kreditvurderingsbureau Fitch bekræftede ratingen »A« for banken. Udsigterne for ratingen er negative, hvilket skyldes usikkerhed, der er knyttet til effekten af eventuelle bøder for hvidvask, skrev Fitch.

Dagbladet Børsen kunne tirsdag fortælle, at nøgletallene og prisen på en aktie i banken ser så gode ud, at investorerne er begyndt at købe den maste aktie ind igen.

Det kunne ikke forhindre aktien i at lukke 0,7 pct. lavere i 104,05 kr.

VESTAS KONKURRENT MED STOR ORDRE

Siemens Gamesa, der er konkurrent til MHI Vestas offshore, fik en såkaldt repowering ordre på i alt 429,3 MW. Selskabet skal opstille og levere 163 SG 2.7-129 møller og 18 SWT-2.3-100 vindmøller for at opdatere Rolling Hills projektet, der ligger i staten Iowa.

Det var den største repowering-ordre til selskabet nogensinde.

For Vestas sluttede andet kvartal med et brag, da der i weekenden blev annonceret fem ordrer på samlet 1152 megawatt (MW). Aktien steg 4,4 pct. til 591,80 kr. mandag, og tirsdag lukkede den uændret i 591,80 kr.

Selskab Kurs Ændr. %

Ørsted, Tryg og Carlsberg scorede topplaceringer i dagens indeks uden de store nyheder til følge.

Ørsted lukkede 3 pct. højere i 587,40 kr, og Tryg, der er det første C25-selskab med tal for andet kvartal i næste uge, steg 1,7 pct. til 219 kr. Carlsbergs belgiske konkurrent AB Inbev planlægger en børsnotering i Hongkong af sin asiatiske forretning. Carlsberg lukkede 1,7 pct. højere i 892,60 kr.

Selskab Kurs Ændr. %

/ritzau/FINANS

Patrick Solberg +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk