Tirsdagens aktier: Positiv modtagelse af Norden-regnskab i neutralt marked

Rederiet Norden har før åbningen af tirsdagens børsmarked offentliggjort regnskab med tilbagegang i driftsoverskuddet på og fremgang i omsætningen.

Regnskabet var blandt de få planlagte selskabsspecifikke islæt i tirsdagens danske aktiemarked, der indleder handelsdagen med et tæt på neutralt C25-indeks, der stiger 0,03 pct. til 1111,54, mens Nordens rederiaktie uden for indekset modtages positivt med et plus på 4,8 pct. til 98,60 kr.

Efter mandagens plus for C25-indeks på 0,6 pct. motiveret af forlydender om forsoning i handelskonflikten mellem USA og Kina er tirsdagens handel inspireret blandt andet af af fornyet amerikansk skepsis i forhold til udviklingen i handelsforhandlingerne. Yderligere negativ impuls kommer fra Kina, der har sænket sit vækstmål til 6-6,5 pct. i 2019 fra omkring 6,5 pct. sidste år.

Norden noterede en omsætning på 621,9 mio. dollar og et driftsresultat (EBIT) på 19,9 mio. dollar. for fjerde kvartal 2018. I forhold til fjerde kvartal 2017 er der tale om en fremgang i omsætningen, der i de sidste tre måneder af 2017 var 508,9 mio. dollar, og en tilbagegang på driften fra et EBIT-overskud på 28,2 mio. dollar.

For 2019 venter Norden venter at nå et justeret årsresultat på 25-60 mio. dollar. I 2018 var det justerede årsresultat på 20 mio. dollar.

RIGMÆND I PARKEN

Parken tiltrækker sig opmærksomhed, efter at Saxo-stifteren og rigmanden Lars Seier Christensen mandag kunne fortælle, at han har købt mere end hver femte aktie i Parken Sport & Entertainment, der ejer FC København, Lalandia og Telia Parken.

LD, Lønmodtagernes Dyrtidsfond, meddeler i samme moment, at den har solgt alle sine aktier i Parken. Ved årsskiftet havde LD 29,13 procent af aktierne.

Også en anden rigmand, Erik Jensen Skjærbæk, der ejer ES - Parken ApS og er medlem af bestyrelsen i Parken Sport og Entertainment, har købt flere aktier i selskabet. 650.000 aktier til en samlet værdi af 65 mio. kr., drejer det sig om.

Mandag kom Parken med regnskab med tilbagegang i både indtægter og overskud efter salget af Fitness DK, men aktien steg 0,2 pct. Tirsdag morgen løftes aktien 0,4 pct. til 100 kr.

NORDEA I UHELDIG ROLLE

Nordea var tirsdag aften på scenen i en uheldig rolle som mulig hvidvasker. Berlingske og finske YLE kunne afsløre, at banken har været anvendt til at gennemføre mistænkelige transaktioner for flere milliarder fra 2004 til 2014, og banken erkender, at den ikke har været dygtig nok til at forebygge hvidvask. Informationer om de to mediers afsløringer var fremme allerede mandag eftermiddag, hvor den nordiske bankaktien faldet 4,2 pct. Tirsdag er der lidt revanche til aktiemn, der stiger 0,7 pct. til 57,79 kr.

Blandt C25-selskaberne bygger Carlsberg videre på mandagens lukkerekord. Bryggeriaktien steg 1,0 pct. mandag, efter at Investeringsbanken RBC Capital Markets løftede kursmålet med 90 kr. til 860 kr., mens anbefalingen blev hævet til "outperform" fra "sector reform". Tirsdag indledes med et plus på yderligere 0,2 pct. til 814,20 kr.

Novo Nordisk faldt mandag omkring 2,5 pct. på nyheden om, at den amerikanske konkurrent Eli Lilly vil lancere en billigere version af det hurtigtvirkende insulin Humalog på det amerikanske marked. Novo rettede sig dog ud på eftermiddagen. Den billigere version fra Eli Lilly er henvendt til de amerikanere, der ikke har adgang til dækning hos sygekasser. Dagen sluttede med et mere beskedens fald på 0,3 pct. medicinalgiganten. Tirsdagens starter stille for aktien, der falder 0,1 pct. til 324,35 kr.

HØJGAARD OG MONBERG & THORSEN BYGGES SAMMEN

Op til åbningen har de to børsnoterede ejere af entreprenørkoncernen MT Højgaard, Højgaard Holding og Monberg & Thorsen, oplyst, at de er nået til enighed om en fusion af selskaberne, så entreprenørselskabet kan køre videre som ét børsnoteret selskab. Sammenlægningen vil få tilbagevirkende kraft per 1. januar i år, og som konsekvens opløses Monberg & Thorsen, mens det tilbageværende selskab, Højgaard Holding, vil ændre navn til MT Højgaard Holding.

Alle aktier i Højgaard Holding, der i dag er fordelt på to aktieklasser, vil i forbindelse med fusionen blive sammenlagt i én aktieklasse med lige rettigheder, mens der udstedes nye aktier i det fortsættende selskab til aktionærerne i Monberg & Thorsen.

I Monberg & Thorsen er der i dag også to aktieklasser, men ved sammenlægningen giver alle aktier i selskabet - uanset aktieklasse - adgang til én ny aktie i Højgaard Holding - eller MT Højgaard Holding, som selskabet forventes at hedde i fremtiden.

Tirsdag morgen falder B-aktien i Monberg & Thorsen 0,7 pct. til 80 pct., mens Højgaard Holdings B-aktie stiger 17,0 pct. til 69 kr.

Mandag aften fik SP Group sænket kursmålet til 245 kr. fra 260 kr. af ABG Sundal Collier. Anbefalingen er stadig køb af aktien, der stiger 1,2 pct. til 203,60 kr.

/ritzau/FINANS