Tirsdagens aktier: Parken sparket til vejrs – B&O og Matas følger med op

Nyhederne på det danske aktiemarked koncentrerer tirsdag middag sig om de mindre selskaber på børsen - Parken, B&O og Matas.

Aktien i Parken Sport & Entertainment troner tæt på toppen af samtlige aktier. Den er blevet sparket til vejrs, efter at en artikel i Inside Business fortæller, at en gruppe udenlandske investorer har kastet deres kærlighed på selskabet.

Eliteindekset, C25, ligger tirsdag middag 0,4 pct. højere i 1032,39.

Der er også positive reguleringer til Matas og Bang & Olufsen efter henholdsvis en handelsopdatering og et halvårsregnskab.

- Vi har fået en god start på januar efter en rigtig skidt slutning på december, konstaterer afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen over for Ritzau Finans. Han påpeger dog, at selv om stemningen her og nu er fin, så er der fortsat høj volatilitet i markedet, og handelskrigen og brexit har fortsat ikke set en løsning.

KØBSTILBUD TIL PARKEN

Parkens bestyrelse ventes at modtage et købstilbud senere i denne uge. Insidebusiness refererer til en »lang række« unavngivne kilder med indsigt i opkøbsplanerne. Investorgruppen har den amerikanske investeringsfond Fortress i ryggen og har allerede været i dialog med LD, der er storaktionær i Parken.

LD bekræfter over for Berlingske Business, at de er blevet kontaktet.

Ifølge Inside Business ser LD positivt på investorernes plan om at betale 105-120 kr. per aktie i Parken. Det er et niveau, aktien ikke har været over siden sommeren 2011. Buddet vil svare til en samlet pris på Parken på 1-1,2 mia. kr. - svarende til en præmie på mellem 25-43 pct. i forhold til mandagens lukkekurs.

Tirsdag middag stiger Parken-aktien med lidt over 20 pct. til 99,40 kr.

REGNSKAB FRA B&O

Bang & Olufsen har aflagt regnskab for andet kvartal og fortæller her mere detaljeret om baggrunden for den nedjustering, som selskabet kom med 19. december. Dengang blev aktien sendt ned med hele 34 pct., da forventningerne til omsætningsvæksten i 2018/19 blev nedjusteret til nul fra »over 10 pct.«.

Resultaterne for andet kvartal er på linje med de foreløbige salgstal og oplysninger om overskudsgraden, som B&O annoncerede i forbindelse med nedjusteringen i 19. december.

B&O-aktien stiger tirsdag 4,4 pct. til 97,30 kr.

LILLE VÆKST HOS MATAS

Selskabsspecifikt er der også opmærksomhed om Matas, som har leveret en handelsopdatering for tredje kvartal, der løber fra oktober til og med december og dermed det vigtige julesalg. Det sammenlignelige salg viser en vækst på 0,5 pct., hvilket modtages positivt. Aktien sendes op med 1,2 pct. til 68 kr.

Konsensus i markedet var et fald på 1-1,5 pct. ifølge Alm. Brand, der derfor ser meldingen som en positiv overraskelse.

- I forhold til sektoren leverer Matas meget stærkt, og aktien er - selv om den er kommet lidt tilbage på det sidste - stadigvæk lidt ramt af negative meldinger fra detailsektoren, skriver Alm. Brand i en kommentar.

IKKE MEGET NYT I C25

- Der er ikke selskabsspecifikke nyheder i C25 tirsdag, konstaterer Ole Kjær Jensen.

I toppen ligger Pandora, der stiger 4,2 pct. til 286,40.

Blandt de fem aktier, der falder, ligger Ambu nederst med et fald på 2,3 pct. til 161,70 kr.

Alle C25-aktier er dog steget i år bortset fra Tryg, der er faldet 0,2 pct.

/ritzau/FINANS