Tirsdagens aktier: Novo og Mærsk går marginalt frem i toldramt marked

Små udsving præger tirsdag morgen det danske aktiemarked, hvor Novo Nordisk og A.P. Møller-Mærsk er åbnet marginalt højere op til en medicinalhøring i USA og efter meldinger om udsigterne for 2019.

C25-indekset falder 0,2 pct. i den tidlige handel til 1141,89. Også i resten af Europa er stemningen en smule trykket, efter at den amerikanske præsident, Donald Trump, er kommet med trusler om told på europæiske varer.

HØRING OM MEDICINPRISER

Novo Nordisk stiger dog 0,2 pct. til 340,75 kr. Den danske medicinalkæmpe kan senere i dag skæve til en høring i det amerikanske senats finanskomité, hvor direktører for nogle af de store indkøbsforeninger kommenterer årsagerne til høje medicinpriser i USA. Senere denne uge deltager Novo Nordisk selv i en høring i Repræsentanternes Hus.

Medicinalkoncernen har i øvrigt fået løftet kursmålet til 410 kr. fra 380 kr. af norske DNB. Anbefalingen er stadig køb.

MÆRSK SER VÆKST

For A.P. Møller-Mærsk har morgenen budt på en lille stigning på 0,1 pct. til 8122 kr. Mærsk-direktør Søren Toft, der står for driften i containerrederiet, venter efter et svagt første halvår en bedre vækst i containershipping-industrien i anden halvdel af 2019. Det fremgår af et interview i Singapore ifølge Bloomberg News.

Største fald i C25-indekset tilfalder Ørsted, der ligger 1,3 pct. lavere i 506,40 kr. efter et kvarters handel. Der er intet nyt fremme om selskabet.

I toppen af C25 ligger FLSmidth 0,8 pct. højere i 301,80 kr. Priserne på blandt andet kobber stiger tirsdag morgen, hvilket alt andet lige er godt for ingeniørkoncernens mineforretning.

Smykkekoncernen Pandora genvinder 0,3 pct. til 287,90 kr. efter en dukkert på 3,4 pct. mandag, hvor DNB beskar kursmålet og vurderede, at regnskabet for første kvartal vil vise en blød underliggende efterspørgsel.

MANDAGENS REKORDER

Efter mandagens lukkerekorder i såvel Carlsberg som Tryg, falder de to aktier tirsdag morgen. Bryggeriaktien ligger 0,7 pct. lavere i 843,60 kr., og Tryg falder 0,5 pct. til 189,30 kr.

Tryg, der kommer med kvartalsregnskab onsdag, har fået løftet kursmålet til 185 kr. fra 165 kr. af DNB. Anbefalingen er stadig »hold.«

DNB har også kigget nærmere på Topdanmark og løfter kursmålet til 330 kr. fra 310 kr. Anbefalingen er uændret »hold.« Aktien i Topdanmark stiger 0,1 pct. til 335 kr.

Vestas bruger flere og flere penge på at udvikle nye og bedre produkter for at sænke prisen på vindenergi. Men det kommer hovedsageligt kunderne til gode, og det bliver ifølge Vestas bestyrelsesformand Bert Nordberg nødt til at stoppe, skriver Finans.

Vestas stiger 0,2 pct. til 595,40 kr.

/ritzau/FINANS