Tirsdagens aktier: Mærsk sejlede i hælene på japanske rederier

A.P. Møller-Mærsk lå lunt i slipstrømmen af tre japanske rederier, der alle kom med regnskab tirsdag.

Både A- og B-aktien endte i toppen af det danske eliteindeks, C25, efter at blandt andet Mærsk-konkurrenten Mitsui OSK Lines, der rummer tørlast-, tank- og shippingaktiviteter, har opjusteret forventningerne i regnskabet for første kvartal.

- Vi har fået tre regnskaber fra japanske rederier her til morgen, og de er med til at trække Mærsk frem. De japanske rederiaktier steg også, så det er klart, at Mærsk-aktien stiger, siger Mads Zink, der er chefhandler i Danske Bank.

På trods af at en A-aktie i Mærsk steg med 4,1 pct. til 9162 kr., og B-aktien mønstrede et plus på 3,9 pct. til 8575 kr., så var det ikke nok til at trække hele C25-indekset i plus, da det faldt 0,7 pct. til 1157,0.

AMBU MISTEDE PUSTEN

Begejstringen for aktien i medicoselskabet Ambu tog af tirsdag, og den faldt 2,4 pct. til 250,60 kr. I sidste uge var der optur for investorerne, da aktien steg med 19 pct. set over ugens løb.

- Der er ikke noget nyt om Ambu - men man kan forestille sig, at der nok er nogen, der tager gevinsten hjem nu, vurderer Mads Zink.

Trods dagens fald er aktien i år steget med 125,4 pct.

Derudover var det også sidste dag, hvor investorerne kunne nå at købe aktier i transportkoncernen DSV frem mod regnskabet for andet kvartal, der kommer fra morgenstunden onsdag.

Analytikerne adspurgt af Ritzau Estimates venter, at omsætningen i andet kvartal stiger 2,7 pct. til 19.442 mio. kr., og at nettoresultatet vokser knap 43 pct. til 1058 mio. kr.

- Aktiens stigning kan forklares med, at investorerne positionerer sig frem mod det. Det er sidste chance, siger Nikolaj Holmsgaard, der er børsmægler i ABG Sundal Collier.

DSV-aktien endte med at stige med 0,6 pct. til 534,40 kr., og det gav en plads med i toppen af C25.

I bunden dalede Genmab stile og roligt ned, som dagen skred frem. Aktien faldt med 3,9 pct. til 1092 kr. uden selskabsspecifikke nyheder.

Genmab fik følgeskab af aktien i William Demant Holding, der faldt med 3,3 pct. til 304,60 kr.

- Det er gevinsthjemtagning for den aktie. Den er steget meget i juli - og nu vælger nogle investorer at tage profitten hjem, vurderer Mads Zink fra Danske Bank.

ANALYSENYT TIL FLERE SELSKABER

Tirsdag blev flere selskabet handlet på analysenyt fra flere banker.

GN Group fik løftet sit kursmål hos ABG Sundal Collier med 20 pct. Kursmålet blev hævet til 360 kr. fra 300 kr., mens anbefalingen "køb" blev fastholdt. Tirsdag faldt GN-aktien 1,3 pct. til 304 kr.

Den amerikanske investeringsbank Morgan Stanley satte sit kursmål for Danske Bank-aktien ned til 238 kr. fra 256 kr. Anbefalingen blev fastholdt på "ligevægt", mens Morgen Stanley også er neutral på banksektoren som helhed. Danske Bank-aktien faldt 1,4 pct. til 185,25 kr.

Derudover bogførte Zealand Pharma i andet kvartal royalties på sammenlagt 15,1 mio. kr. fra sit samarbejde med Sanofi.

Det franske medicinalselskab solgte i andet kvartal Soliqua, der blandt andet består af GLP-1-analogen Lyxumia, som Zealand Pharma har opfundet, for 127 mio. kr. Det var en fremgang på 260 pct., oplyste Zealand, der modtog 11,5 mio. kr. fra salget.

Sanofis salg af Lyxumia faldt derimod med 14 pct. i kvartalet til 45 mio. kr. Zealand fik i den forbindelse 3,6 mio. kr.

Zealand-aktien steg 2,2 pct. til 95,10 kr.