Tirsdagens aktier: Mærsk fører an i fald på børsen

Det danske aktiemarked har startet tirsdagen med et beskedent fald, og det er ligeledes billedet på de øvrige børser i Europa.

Læs mere
Fold sammen

De europæiske aktiebørser er under påvirkning fra markederne i USA, hvor aktierne skiftede fra plus til minus frem mod børslukketid mandag aften.


Det amerikanske Dow Jones-indeks lukkede mandag 0,5 pct. lavere, efter at det ved dansk børslukketid havde ligget i et lille plus. Herhjemme ligger C20 Cap-indekset efter 20 minutters handel tirsdag til et fald på 0,2 pct. i 1027,69, og i Frankfurt, London og Paris ses fald i samme størrelsesorden.


- Aktiemarkederne er steget en masse, og nu venter man på, hvad der kan ske, når den amerikanske regnskabssæson for alvor går i gang, sagde Jesper Bamberger, senior aktierådgiver hos Nordea, før åbningen til Ritzau Finans. Han peger på, at blandt andre JPMorgan og Johnson & Johnson fremlægger regnskab før det amerikanske marked åbner tirsdag.

Det er især A.P. Møller - Mærsks B-aktie, som med er fald på 2,3 pct. til 14.140 kr. trækker det ledende danske indeks i rødt. Det sker efter svage tal fra den schweiziske transportkoncern Kuehne + Nagel, der tirsdag morgen aflagde et skuffende regnskab for første kvartal. De underliggende tal i regnskabet viste blandt andet lave volumener af søfragt, og det vurderede Jesper Bamberger ville påvirke konglomeratet, der også døjer med lave fragtlaver og lav eksport fra Kina.


DSV, der konkurrerer med det schweiziske firma, går heller ikke ramt forbi og falder 1,4 pct. på en dag, hvor den amerikanske regnskabssæson skydes i gang med tal fra JPMorgan og Johnson & Johnson inden markedet åbner. Det kan måske være med til at vende stemningen på de danske markeder.

- Hvis regnskaberne bliver gode, ser jeg en mulighed for, at markederne vender rundt, sagde Bamberger.


Coloplast fører an i C20 Cap med en stigning på 2,1 pct. til rekordkursen 573,50, efter at DNB Markets har hævet anbefalingen af aktien til "køb" fra "hold".

Hos Danske Markets har analytikerne hævet kursmålet for aktien i kollegaen Nordea fra 215 kr. til 235 kr., mens anbefalingen her er uændret "køb", fremgår det ligeledes af Bloomberg News. Nordea-aktien falder imidlertid 0,2 pct. til 88,15 kr.


Tryg kommer onsdag morgen som det første C20 selskab med regnskab for første kvartal. Forud for den begivenhed har UBS indledt dækning af Tryg med anbefalingen "neutral" med et kursmål på 800 kr. Den schweiziske bank har også startet dækning af Topdanmark, og det er ligeledes med den neutrale anbefaling og et kursmål på 218 kr. Trygs aktie stiger 0,5 pct. til 848,50 kr., og Topdanmark handler 0,6 pct. højere i 215,40 kr.


/ritzau/FINANS