Tirsdagens aktier: Lundbeck trækker op i stille start for eliteaktier

Foto: Liselotte Sabroe

Lundbeck og Novo Nordisk markerer sig positivt fra åbningen på det danske aktiemarked tirsdag, hvor udsvingene dog generelt er små, og hvor C25-indekset efter et kvarters handel ligger 0,3 pct. højere i 1152,78.

Markedet nyder godt af en lettere positiv udvikling på de internationale finansmarkeder siden mandag eftermiddag. I USA rettede S&P 500 sig med ca. 0,2 pct. efter dansk børslukketid, og futures for indekset peger op med 0,2 pct. tirsdag.

Herhjemme topper Lundbeck fra åbningen i C25 med en stigning på 1,6 pct. til 244,20, og Novo Nordisk ligger samtidig 0,8 pct. højere i 363,05 kr.

Sidstnævnte har fået løftet kursmålet hos Handelsbanken til 395 kr. fra før 366 kr., efter at de amerikanske sundhedsmyndigheder i fredags godkendte selskabets diabetespille, Rybelsus.

KAPITALMARKEDSDAGE I CARLSBERG OG ÖSSUR

Der er ikke de store selskabsspecifikke nyheder på dagsordenen tirsdag, hvor kapitalmarkedsdage hos bryggerikoncernen Carlsberg og protesevirksomheden Ossür er de faste punkter på dagsordenen.

Carlsberg har startet dagen i kurs 988,80 kr. efter et fald på 0,4 pct., mens Össur blandt sidepapirerne ligger 2,2 pct. højere i 52,10 kr.

Vestas' aktionærer kan skæve til den tyske konkurrent Nordex, der har vundet ordre på mere end 110 megawatt i Tyrkiet. Ordren er på i alt 23 Nordex-møller med en kapacitet på 4,8 megawatt foruden en tiårig serviceaftale.

Vestas handles til 543,80 kr. efter en stigning på 0,4 pct.

Biotekselskabet Veloxis får forsideomtale i Jyllands-Postens erhvervssektion tirsdag, hvor det fremgår, at selskabets topchef, Craig Collard, står til at hente en gevinst på 200 mio. kr. som følge af sin bonusordning. Storaktionæren Lundbeckfonden erkender, at det er stik mod anbefalingerne for god selskabsledelse, men siger, at det er nødvendigt.

Veloxis-aktien ligger 0,8 pct. højere i 3,88 kr.

Sydbank har fået hævet anbefalingen hos Nordea til »køb« fra »hold,« mens kursmål for aktien lyder på 140 kr. Det er den eneste positive anbefaling af Sydbank blandt i alt syv analysehuse, hvoraf fem har en negativ anbefaling, mens en enkelt anbefaler »hold.«

Sydbankaktien er åbnet 1 pct. højere i 121,10 kr. og ligger dermed til at stige for femte dag i træk.

/ritzau/FINANS