Tirsdagens aktier: Lukkede marginalt lavere

 

Investorerne kæmpede tirsdag med at opretholde et stabiliseret niveau, hvor aktierne i A.P. Møller - Mærsk, Novo Nordisk og Lundbeck holdte hånden under C20-indekset, mens Danske Bank og Vestas trak i modsatte retning. C20-indekset lukkede dog 0,2 pct. lavere i 484,17.

 

Luncbeck havde en rigtig god dag tirsdag, da investorerne handlede aktien 2,6 pct. højere i 136,25. Selskabet er regnskabsaktuel onsdag, og investorerne har sat næsen op efter nye udtalelser om eventuelle opkøb af virksomhed eller nye stoffer.

 

Aktierne i Carlsberg steg også tirsdag, da investorerne nok engang spekulerede i, at Carlsberg vil overtage den britiske partner Scottish & Newcastle. Det er især på grund af partnerskabet i det russiske bryggeri, BBH, at analytikerne ser en sammensmeltning af de to selskaber som sandsynligt. Aktien lukkede 2,2 pct. højere i kurs 705.

 

William Demant steg 0,4 pct. til kurs 546 efter understøttende meldinger fra Jyske Bank. Banken hævede sin anbefaling til den svage købsanbefaling "akkumuler" fra den svage salgsanbefaling "reducer". Jyske Bank venter en markant forbedring af overskudsgraden, der ses stige til 27,2 pct. William Demant er regnskabsaktuel på torsdag.

 

A.P. Møller - Mærsks B-aktie lukkede 0,3 pct. højere i kurs 68.700. De indiske konkurrencemyndigheder (CCI) har på et møde med rederierne henstillet til, at rederierne ikke opererer i karteller. Det skriver avisen The Times of India på sin hjemmeside.

 

Novo Nordisk lukkede 1,4 pct. højere i kurs 593. De amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) har givet en foreløbig godkendelse af en kopi af Novo Nordisks tablet Prandin til behandling af type 2-diabetes.

 

- Caraco Pharmaceutical er utrolig glade for at have fået den foreløbige godkendelse. Vi mener, at vi er de første, der har søgt herom, og det kan resultere i, at vi får 180 dages eksklusivitet på markedet, sagde Caraco-direktør Daniel H. Movens.

 

Danske Bank lukkede 1,6 pct. lavere i kurs 220,5. Den schweiziske investeringsbank UBS leverede tirsdag morgen meget svage forventninger til andet halvår. Det forstærkede den negative stemning, som tirsdag prægede de europæiske banker.

 

Sydbank måtte også lavere på grund af den dårlige stemning i finanssektoren og til trods for et ellers flot halvårsregnskab. Regnskabet indeholdt en opjustering af helårsforventningerne, hvor der nu forventes et basisresultat i omegnen af 2,0 - 2,2 mia. kr. mod en tidligere forventning om et resultat på 1,6 - 1,9 mia. kr. Aktien lukkede 1 pct. lavere i 259.

 

Den tyske Vestas-konkurrent Repower afleverede tirsdag sit halvårsregnskab, som var ramt af forsinkelser fra underleverandører, hvilket har givet forsinkelser af Repowers leveringer. Det var ikke interessant læsning for investorerne i Vestas, som sendte aktien ned med 2 pct. til 342.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )