Tirsdagens aktier: Lille rebound med DSV i top efter to hårde dage

Der var tirsdag medvind på det danske aktiemarked, hvor transportgiganten DSV strøg helt til tops i C25-indekset, der vendte rundt efter to dage med store kursfald.

C25-indekset steg 0,9 pct. til 1098,80, og der var ifølge Daniel Fabricius, børsmægler hos ABG Sundal Collier, tale om et lille rebound, efter at eliteindekset de to foregående handelsdage faldt henholdsvis 2,6 og 1,8 pct.

»Der er et lille rebound. Det er ikke en stor overraskelse, at de seneste dages fald formildes lidt,« lyder det fra Daniel Fabricius.

De seneste dages negative stemning opstod, efter at der torsdag aften dansk tid blev skrevet et nyt kapital i handelskonflikten mellem USA og Kina.

Her varslede USA's præsident, Donald Trump, told på 10 pct. på kinesiske varer for yderligere 300 mia. kr., hvilket i weekenden fik Kina til at instruere statsejede selskaber i at stoppe med at købe landbrugsprodukter fra USA.

DSV i front oven på udenlandsk regnskab

DSV endte tirsdag som topscoreren i C25-indekset med et plus på 4,4 pct. til 644,40 kr. Der var ikke selskabsspecifikt nyt ude om selskabet, men der kunne tirsdag skeles til branchefællen Deutsche Post DHL Group, der kom med regnskab.

I årets andet kvartal kunne den tyske transport- og logistikgigant melde om en højere driftsindtjening (EBIT) end ventet. Den endte på 769 mio. euro mod ventede 756 mio. euro blandt analytikerne ifølge Bloomberg News.

Også Vestas havde en god dag på børsen, idet aktien i vindmølleproducenten steg 1,6 pct. til 543,40 kr. Det skete, til trods for at Goldman Sachs satte kursmålet ned til 704 kr. fra 740 kr. Anbefalingen er fortsat »køb«.

Coloplast-aktien steg 0,2 pct. til 793,20 kr., efter at Credit Suisse løftede kursmålet for aktien med 100 kr. til 850 kr. Storbanken har stadig den positive anbefaling »outperform«.

Analysenyt på flere selskaber

Barclays var tirsdag ude med analysenyt for ISS-aktien, hvor kursmålet blev skåret med en tyver til 240 kr., mens anbefalingen »overvægt« blev gentaget. ISS-aktien faldt 0,4 pct. til 180,20 kr.

Også Nordea var ude med en stribe analyseændringer - blandt andet for Novozymes, hvis aktie dykkede 0,2 pct. til 301,30 kr. Her blev anbefalingen sænket til »hold«, hvor banken ikke offentliggør et kursmål, fra »køb«.

For Jyske Bank-aktien blev kursmålet sænket med 20 kr. til 200 kr. hos Nordea, mens anbefalingen »sælg« blev gentaget. Aktien i banken faldt 0,6 pct. til 204,70 kr.

Nordea har også haft kig på Sydbank, hvor anbefalingen blev sænket til »hold« fra »sælg«. Aktien steg dog tirsdag 1,9 pct. til 116,90 kr.

Uden for det danske eliteindeks var der tirsdag også fokus på Netcompany, som fik sænket anbefaling hos SEB til »hold« fra »køb«. Kursmålet blev i samme ombæring løftet med en femmer til 280 kr. Aktien faldt 1,3 pct. til 251 kr.

/ritzau/FINANS