Tirsdagens aktier: Ingen C20-aktier over eller ved siden af Pandora

Pandora løb med kurserne på det danske aktiemarked tirsdag. Der var ingen aktier over og ingen ved siden af i C20-indekset, der steg mere end tre gange mere end nummer to.

Foto: Liselotte Sabroe

En positiv melding fra finanshuset Carnegie og pæn efterspørgsel fra udlandet var grunden. Positive takter kunne også observeres i finansaktier og i Genmab. Sidstnævnte blev løftet af Goldman Sachs og gofdt Darzalex-nyt fra partner.

Motoren i DSV derimod hostede og hakkede lidt i det ellers positive marked efter skidt nyt fra konkurrenten Kuehne & Nagel.

Pandora-aktien steg med 7,3 pct. til 881,50 kr., mens C20 Cap-indekset steg 1,4 pct. til 1026,77.

- Der er pæne takter på det danske aktiemarked tirsdag. Men fremadrettet vil markedet fortsat være nervøst og volatilt, til det amerikanske præsidentvalg er afgjort i november, og måske endda til markedet har fået en renteafklaring fra USA i december, siger senioraktiehandler i Sydbank Christian Thatje til Ritzau Finans.

Som udtryk for volatilitet kan man konstatere, at markedet er steget og faldet hver anden dag siden sidste mandag. Samlet ligger indekset dog godt 1 pct. højere end sidste mandag.

PANDORA GLIMTER

Investeringsbanken Carnegie har ifølge Bloomberg News udsendt en positiv analyse om Pandora, hvori banken ser gode indikationer for smykkeselskabets fjerde kvartal.

Analysen er baseret på en rundspørge blandt en række forhandlere af Pandora-smykker. Undersøgelsen peger blandt andet på, at Pandora klarer sig godt i Europa, og at smykkeselskabet havde en stærk september.

Også Genmab-aktien klarede sig pænt tirsdag.


- Genmab har fået løftet kursmålet af Goldman Sachs ganske markant, og det giver noget kurseffekt, påpeger Christian Thatje.

Det amerikanske finanshus har løftet til kursmålet for Genmab-aktien til 1200 kr. mod tidligere 950 kr. ifølge Reuters. Anbefalingen er uændret "neutral".

Desuden var der godt nyt om Darzalex i partneren Johnson & Johnsons regnskab. På telekonferencen efter J&J-regnskabet fremgik det, at Darzalex bidrog med cirka 2 pct.point vækst inden for "total pharmaceutical growth". Det oplyser Genmab-analytiker i ABG Andrew Carlsen til Ritzau Finans.


Med lidt regneri kommer han frem til, at Darzalex-salget i tredje kvartal nok ligger i lejet 130-150 mio. dollar.


- Grunden til, at det er det interval, er, at J&J siger "omkring 2 pct.point". Det kan være 1,6 pct., eller det kan være 1,9 pct., siger han.

Genmab steg 1,8 pct. til 1137 kr.

- Finansaktierne ligger godt til i Europa, og der har været gode bankregnskaber fra USA. Det smitter af, selv om der ikke direkte kan sammenlignes, fremhæver Christian Thatje fra Sydbank.

I Stoxx 600-indekset steg bankgruppen et par procent ved dansk lukketid. Forventninger om et højere renteniveau var med til at drive sektoren. Danske Bank steg 2,3 pct. til 207,20, Jyske Bank steg 1,8 pct. til 333,20 kr., mens Nordea steg 1,9 pct. til 70,15 kr.

DSV HOSTEDE OG HAKKEDE

I den anden ende af indekset lå DSV efter et skuffende regnskab fra konkurrenten Kuehne & Nagel.

Lave rater på søfragt var med til at presse indtjeningen hos den schweiziske rival, som i tredje kvartal måtte se overskuddet falde til 223 mio. schweizerfranc fra 230 mio. schweizerfranc i samme periode året før. Der var ifølge Bloomberg ventet en fremgang til 252 mio. schweizerfranc.

DSV faldt 0,3 pct. til 325 kr.

Høreapparatselskaberne fik nyt fra den schweiziske konkurrent, Sonova, der holdt investordag. Det var dog uden de store sensationer. Senere på ugen kan der komme nyt fra høreapparatmessen EUHA.

WDH-aktien faldt 0,4 pct. til 133 kr., mens GN-aktien landede 1,2 pct. højere i 144,20 kr.

TDC vil nu også til at tjene penge på mobiltelefoni til norske privatforbrugere. TDC 's norske datterselskab, Get, har således indgået en aftale om at leje sig ind på Telias mobilnet. Det oplyste Get, der hidtil primært har solgt bredbånd, tv og fastnettelefoni i en pressemeddelelse tirsdag.

TDC steg dog meget mindre end markedet - 0,1 pct. - og lukkede i 38,07 kr.

Agterlanterne i C20 var ISS og det uden selskabsspecifikke nyheder ifølge Christian Thatje.

ISS faldt 0,4 pct. 268 kr.