Tirsdagens aktier: Genmab og Novo gik forrest på ny grøn dag for C25

Med Genmab og Novo Nordisk som de største trækheste gik C25-indekset for anden dag på stribe pænt frem tirsdag, hvor humøret gradvist blev bedre i løbet af handelsdagen.

Blytunge Novo Nordisk gik i løbet af dagen pænt frem og var dermed en stor bidragsyder i den samlede gevinst for C25-indekset, der blev på 0,7 pct. til 1141,27.

Inspirationen i markedet kom tirsdag i højere grad fra reelle selskabsnyheder - og nyt fra regnskabsfronten fra flere af de danske selskabers konkurrenter og partnere.

Dermed blev det benhårde fokus på handelskrig for en stund sat på pause, efterhånden som den danske regnskabssæson også nærmer sig et noget højere gear.

»Vi har lidt stilstand mellem Kina og USA. Det ser ud til, at der kommer en delaftale, og siden har der ikke været så meget nyt der. Der er meget fokus på regnskaberne i den kommende periode - særligt med fokus på, hvad selskaberne forventer for fremtiden,« siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver hos Jyske Bank, til Ritzau Finans.

GEVINST HIVES UD AF MÆRSK EFTER OPJUSTERING

Mærsk-aktierne var tirsdag den klare undtagelse til det generelt gode humør, efter at aktierne mandag røg i vejret oven på en overraskende opjustering af forventningerne til hele året som følge af bedre end ventede takter i tredje kvartal.

Mærsk venter nu et driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 5,4-5,8 mia. dollar mod den tidligere forventning om cirka 5 mia. dollar.

Det sendte aktierne helt til tops i C25-indekset mandag, hvor B-aktien steg med 7,8 pct. Tirsdag blev nogle af stikkene så hevet hjem, og aktien faldt med 2,3 pct. til 8392 kr.

Siden opjusteringen og mandagens fremgang for aktien har en stribe finanshuse ændret på kursmålene og anbefalingerne vedrørende Mærsk. Blandt andet har Nykredit sænket sin anbefaling til "hold" fra "køb".

GENMAB-PARTNER OPJUSTERER IGEN

Genmab endte allerøverst med en stigning på 3,2 pct. til 1430 kr. Selskabet fik tirsdag nyt fra Schweiz, hvor partneren Novartis opjusterede forventningerne for tredje gang i år.

Selskabet venter nu, at der vil være en høj encifret vækst i salget i 2019. Tidligere var forventningen en mellem til høj encifret salgsvækst. Samtidig skrues der også op for prognosen for kernedriftsindtjeningen.

For DSV Panalpina bød tirsdagen også på nyt fra Schweiz i form af tal for de første ni måneder af i år fra rivalen Kuehne+Nagel.

De pegede på en fremgang i både salget og driften på godt 3 pct., og det var særligt divisionen for fragt til søs, der trak op.

DSV Panalpina steg 0,4 pct. til 647 kr.

Novo Nordisk var også i fin form og gik frem med 2,3 pct. til 360,90 kr.

Medicinalselskabet kunne ud på eftermiddagen fortælle, at det har fået udvidet indlægssedlen for det hurtigtvirkende insulin Fiasp i USA, så den nu også omfatter brug i insulinpumper.

Fiasp blev markedsføringsgodkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, i 2017 til både intravenøse og subkutane injektioner.

Blandt sidepapirerne steg proteseproducenten Össur med 1,1 pct. til 45,50 kr., efter at selskabet fra morgenstunden satte tal på tredje kvartal, der viste stor vækst i toplinjen og pæn fremgang i driften.

Össur omsatte for 168 mio. dollar i kvartalet mod 145,2 mio. dollar i den tilsvarende periode sidste år. Driftsresultatet (EBITDA) voksede samtidig til 32 mio. dollar fra 23 mio. dollar i tredje kvartal sidste år.

/ritzau/FINANS