Tirsdagens aktier: Genmab i højeste niveau siden juli efter ny succes

Foto: Jens Nørgaard Larsen

Investorerne i Genmab fejrede nye succeser med kræftmidlet Darzalex tirsdag, hvor aktien ramte det højeste niveau siden juli sidste år. Der var omvendt langt fra tilfredshed med regnskabet fra Jyske Bank, og dermed endte aktien som bundskraber.

C25-indekset sluttede omkring 0,4 pct. højere i 1101,45, og i toppen endte Genmab, Lundbeck og Simcorp, mens Jyske Bank, Mærsk og Rockwool måtte tage til takke med bundplaceringer i et marked, der generelt var præget af tynd handel.

- Der har været forholdsvist stille på markedet. Fokus har samlet sig om Genmab, Jyske og Sydbank, der er regnskabsaktuel onsdag. Kigger man på den øvrige liste, så ser handlen ret tynd ud. Det har den gjort i nogle dage nu, siger Nikolaj Holmsgaard, der er ansvarlig for aktiehandel hos ABG Sundal Collier.

GENMAB I HØJESTE NIVEAU SIDEN JULI

Genmab sprang i vejret tirsdag efter positive resultater med en nu langt mere bekvem version af kræftmidlet Darzalex.

Et studie viser, at Darzalex i en ny version er lige så god som behandlingen med den traditionelle form. Men i forhold til den nuværende markedsførte version er behandlingstiden langt kortere, og derfor spås versionen et stort markedspotentiale.

Data skal nu drøftes med myndighederne med henblik på at indsende markedsføringsansøgning. Genmab endte 3,54 pct. højere i 1140 kr.

- Det er positivt, da det bliver langt mere belejligt for patienterne, fordi behandlingstiden kan skæres ned. Derudover kommer man af med nogle af de flaskehalse, der er blevet talt om, fordi behandlingstiden reduceres, siger Nikolaj Holmsgaard.

JYSKE BANK DUMPEDE NED I BUNDEN

Jyske Bank offentliggjorde tirsdag morgen et regnskab for fjerde kvartal, der viste tilbagegang på de fleste poster. Ifølge Sydbanks aktieanalytiker Mikkel Emil Jensen var det særligt indtægterne, der skuffede i kvartalet.

- Kerneposterne i indtægterne skuffer lidt. Det er nettorenteindtægterne og nettogebyrindtægterne, der er lidt dårligere end ventet - udfordret af svære finansielle markeder i kvartalet, siger han.

- Omkostningerne lander til gengæld noget bedre end ventet, men er begunstiget af medarbejderrelaterede hensættelser, som er tilbageført. Det bidrager med 65 mio. kr. i kvartalet, men korrigeret for det er omkostningerne stadig lidt under det ventede. Så der er stadig tale om en stærk udvikling og en god omkostningskontrol, uddyber analytikeren.

Bankaktien endte 3,2 pct. lavere i 247,50 kr.

FLERE ANALYSEÆNDRINGER

I det gode selskab øverst i eliteindekset sluttede GN, der onsdag morgen offentliggør sit årsregnskab. Aktien steg 1,3 pct. til 286,60 kr., efter at svenske SEB løftede kursmålet for aktien i høreapparatkoncernen til 320 kr. fra 300 kr. Anbefalingen lyder fortsat på "køb".

Fra analysehusene kom der også nyt om A.P. Møller-Mærsk og William Demant. Mærsk fik løftet sit kursmål til 10.200 kr. fra 9629 kr. af Credit Suisse, men B-aktien faldt ikke desto mindre med 1,7 pct. til 8842 kr.

William Demant, der nu har et kursmål på 200 kr. mod 213 kr. hos Goldman Sachs, faldt 0,9 pct. 198,10 kr.

RINGKJØBING LANDBOBANK SPRANG TIL VEJRS

Ringkjøbing Landbobank var en af de helt store vindere uden for C25-indekset tirsdag. Banken fremviste fra morgenstunden sit årsregnskab, der viste et proforma overskud før skat på 952 mio. kr., mens basisresultatet lød på 1091,9 mio. kr.

Det var med til imponere investorerne, der sendte aktien op med 5,5 pct. til 381,50 kr.

I 2019 ventes et basisresultat i niveauet 950-1150 mio. kr. samt et resultat før skat i intervallet 900-1200 mio. kr.

Også Brdr. Hartmanns aktionærer jublede efter offentliggørelsen af årsregnskabet. Selskabet, der er kendt for at producere æggebakker, løftede i fjerde kvartal sidste år både sin omsætning og bundlinje sammenlignet med den tilsvarende periode året før.

Aktien steg 5,5 pct. til 308 kr.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk