Tirsdagens aktier: C25 i højeste niveau nogensinde og plus til DFDS

Coloplast, Mærsk og DSV Panalpina var blandt de store trækheste, da det danske eliteindeks, C25, endte i det højeste niveau nogensinde.

Slutnoteringen hed 1199,92 efter en stigning på 0,4 pct. - og en spids over den tidligere to år gamle rekord - fra november 2017 - på 1196,67.

Uden for C25 var der fokus på regnskaber fra DFDS, D/S Torm og SP Group, og særligt regnskabet fra DFDS blev belønnet af investorerne.

DFDS præciserede i sit regnskab for tredje kvartal de forventninger til 2019, som det nedjusterede til i halvårsregnskabet tilbage i august, og samlet virkede investorerne beroliget af de meldinger, som rederiet kom med og handlede aktien op med 7,4 pct. til 293,60 kr.

»Det er relativt fredeligt på markedet, hvor der dog er fokus på regnskabet fra DFDS, som stikker lidt af. Det gør den nok, fordi forventningerne var banket godt ned, og så bliver det taget som et "relief", at den underliggende drift er udmærket.«

»Det er selvfølgelig en pæn kursreaktion, og det overrasker mig lidt, at den er 7 pct. oppe - det virker lidt meget«, siger aktiechef Tue Østergaard fra ABG Sundal Collier.

POSITIV ANALYSE AF COLOPLAST

I C25 toppede Mærsk B med en stigning på 2,1 pct. til 9172 kr. Herefter fulgte Coloplast, som endte 2,0 pct. højere i 792 kr., efter at finanshuset Bernstein havde genoptaget dækning af aktien med anbefalingen "outperform" med et kursmål på 890 kr.

Berenberg genoptog endvidere dækning af GN og Demant, men her rækker det kun til en "market perform" for GN og "underperform" for Demant. GN faldt 1 pct. til 304 kr., og Demant endte 0,2 pct. lavere i 184,55 kr.

Samtidig var der igen lukkerekord i DSV Panalpina efter en stigning på 1,1 pct. til 741,40 kr.

SAS-aktien fortsatte endvidere de positiv takter med en stigning på 5,6 pct. til 13,48 kr. efter flyselskabets opjustering i sidste uge. Efter opjusteringen har Nordea løftet sit kursmål for aktien til 15,36 kr. fra 11,78 kr.

LYSPUNKTER FOR TORM

Tirsdagen bød også på regnskab fra rederiet Torm, og det viste fremgang over stort set hele linjen i årets tredje kvartal. Den positive udvikling ser også ud til at fortsætte i det indeværende fjerde kvartal, hvor fragtraterne har nået de højeste niveauer i en årrække.

»Generelt er markedet forbedret der, hvor vi står. Det kan man se i de resultater, og også når vi kigger fremad på fjerde kvartal, hvor de bookinger, vi har, er på det højeste niveau, vi har haft siden starten af 2016,« siger Torms administrerende direktør, Jacob Meldgaard.

Torms aktie faldt 0,9 pct. til 63,30 kr.

Biotekselskabet Veloxis fastholdt i sit regnskab for tredje kvartal de forventninger, som det opjusterede til så sent som 31. oktober. SP Group kom også med tal for de tre måneder frem til udgangen af september, og de nyligt nedjusterede forventninger blev gentaget.

Veloxis faldt 2,1 pct. til 5,23 kr., mens SP Group steg 2,0 pct. til 200 kr.

/ritzau/FINANS