Tirsdagens aktier: Børshus pustede liv i dødt marked

FLSmidth og DSV gjorde en god figur på det danske aktiemarked tirsdag, hvor udsvingene generelt var afdæmpede.

Foto: PR-foto Erik Hansen

FLSmidth og DSV gjorde en god figur på det danske aktiemarked tirsdag, hvor udsvingene generelt var afdæmpede.

C20 Cap-indekset endte i et lille plus på 0,1 pct. til 1171,06 efter at have danset omkring nullet det meste af dagen.

Feltet af C20-aktier var ved børslukketid knækket over nogenlunde på midten med et fald i Genmab på 1,3 pct. til 1411 kr. og en stigning i DSV på 2,4 pct. til 415,20 kr. som de to yderpunkter.

Mens der ikke var nyt fremme om Genmab, var DSV genstand for opmærksomhed op til onsdagens halvårsregnskab.

HÅB OM OPJUSTERING

En opjustering af forventningerne kan således meget vel kan komme i spil, når DSV aflægger regnskabet onsdag morgen.

DSV's egne forventninger til 2017 lyder på et driftsoverskud på 4300-4600 mio. kr., og ifølge analytikernes estimater kan der være udsigt til en præcisering af prognosen, da forventningerne for hele året lyder på 4622 mio. kr. ifølge Ritzau Estimates.

Næststørste gevinst i C20 Cap gik til FLSmidth, der blev løftet 2,1 pct. til 392,70 kr. Børshuset Carnegie løftede kursmålet til 470 kr. fra 400 kr. og gentog anbefalingen "køb".

For A.P. Møller-Mærsk bød tirsdagen på let stigende kurser, ligesom det var tilfældet i oliebranchen generelt.

- Olieprisen fik en pæn bevægelse opad, oven på meldinger om at de olieproducerende lande mødes den 7. og 8. august for at diskutere produktionsbegrænsninger. Jeg vil tro, at det også er det, der løfter Mærsk, siger senioraktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk.

B-aktien i Mærsk steg med 0,7 pct. til 13.810 kr.

For Novo blev tirsdagen derimod brugt til lidt gevinsthjemtagning. Aktien faldt med 0,5 pct. til 266,80 kr. efter en stigning på 1,2 pct. mandag, hvor den amerikanske indkøbsgigant Express Scripts, der rådgiver en lang række sygekasser i USA, offentliggjorde sin tilskudsliste for 2018.

Her var der var ingen ændringer for diabetesmedicin, og det ses af nogle analytikere som en positiv nyhed for Novo Nordisk, da et farvel til et eller flere produkter kunne indikere store rabatter fra selskabets konkurrenter.

Novo kommenterer i næste uge prisudsigterne på det amerikanske marked i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet for andet kvartal.

SMÅSELSKABER I FOKUS

Blandt de mindre selskaber vedtog Vestjysk Bank mandag planer om at gennemføre en emission på 745 mio. kr. til 1 kr. per aktie med fortegningsret for eksisterende aktionærer. Aktien steg 10,6 pct. til 13,60 kr.

Også biotekselskabet Onxeo lå godt til tirsdag, hvor det blev til en stigning på 5,4 pct. til 31,20 kr. efter en stigning mandag på 3,5 pct.

Biotekselskabet meldte sent mandag, at det har solgt produkterne Sitavig og Loramyc for 4 mio. euro til franske Vectans Pharma. Produkterne var ikke en del af kerneforretningen, og ud over den kontante betaling vil Onxeo også få en andel af salget i fremtiden.

/ritzau/FINANS