Tirsdagens aktier: Bavarian og ISS fik flest hug i nervøst marked

Fortsat frygt for en global handelskonflikt gav en svag start på april på det danske aktiemarked, hvor Bavarian Nordic og ISS oplevede de største kursfald blandt de store selskaber.

Det toneangivende C25-indeks faldt tirsdag 0,4 pct. til 1110,44, og det fulgte søndagens varsel fra Kina, der som et modsvar på USA's told har besluttet at lægge afgifter på 128 amerikanske varer.

- Der er fortsat fokus på konflikten mellem USA og Kina, som fylder meget i markedet og sætter dagsordenen, siger aktierådgiver Martin Munk fra Jyske Bank.

- Det virker til, at investorerne tager lidt risiko ud, og det har især ramt biotek. Det så man også i USA mandag, siger han.

I bunden af C25 sluttede biotekselskabet Bavarian Nordic med et dyk på 4,2 pct. til 180,50 kr., mens branchekollegaen Genmab faldt 3,2 pct. til 1256 kr.

FRANSK BENSPÆND FOR ISS

Der var også et stort kursfald til den normalvis defensive ISS-aktie, der faldt 3,4 pct. til 216 kr.

Servicekoncernens franske konkurrent Sodexo nedjusterede torsdag i sidste uge forventningerne som følge af udfordringer i USA og manglende nye kontrakter, hvilket siden har barberet kursen med 20 pct.

- Sodexo nedjusterede forventningerne, og på grund af påsken rammer det først ISS nu. Vi ser dog Sodexos problemer som meget selskabsspecifikke, der ikke bør ramme ISS, siger Martin Munk.

I den anden ende af C25-indekset havde Vestas en god start på april, efter at vindmølleproducenten i de sidste dage af marts offentliggjorde ordrer med en samlet kapacitet på 849 megawatt (MW). Aktien steg 3,3 pct. til 444 kr.

ANALYTIKERNYT OM BANKERNE

I banksektoren fik Danske Bank onsdag inden påske løftet anbefalingen hos finanshuset Morningstar til "køb" fra "hold". Aktien faldt 0,4 pct. til 224,50 kr.

Kollegaen Nordea har været under luppen hos britiske Barclays, der har sænket kursmålet 8 pct. til 72,58 kr., mens den positive anbefaling "overvægt" blev gentaget. Aktien faldt 1 pct. til 62,50 kr.

Biotekselskabet Onxeo var før weekenden på banen med årsregnskab for 2017, og selskabet kom ud af året med et underskud på 59,1 mio. euro efter en stor nedskrivning.

Selskabet har 14,3 mio. euro i kassen, og pengene rækker efter planen til midten af 2019. Onxeo-aktien faldt 11,9 pct. til 9,36 kr.

Torm kunne fortælle, at det har købt tre nye skibe, efter at rederiet i starten af året hentede 100 mio. dollar på aktiemarkedet. Torm-aktien faldt 0,3 pct. til 44,45 kr.