Tirsdagens aktier: Ambu og Pandora i bunden af negativt C25

Efter seks dages fremgang i C25-indekset er det danske eliteindeks tirsdag åbnet negativt - særligt tynget af fald i Ambu og Pandora.

Der er ligeledes fokus på FLSmidth, der ligger marginalt lavere efter et regnskab for tredje kvartal, der skuffer på omsætning og ordindtagelse, mens indtjeningen var bedre end ventet.

Efter fem minutters handel ligger C25-indekset 0,4 pct. lavere i 1154,65, efter at indekset over de foregående seks børsdage er steget samlet 3,4 pct.

Morgenens regnskab fra FLSmidth viste en ordreindgang i tredje kvartal på 4571 mio. kr., hvor analytikerne ifølge Ritzau Estimates havde estimeret 4850 mio. kr. Omsætningen var også en spids lavere end ventet, mens nettoresultatet på 190 mio. kr. var højere end forventningerne på 158 mio. kr.

»En af de største risici«

»Global økonomisk afmatning kombineret med udfordringer i forbindelse med »license to operate« har medført mere forsigtige forventninger til anlægsinvesteringer i mineindustrien.«

»Denne »license to operate« bliver en stadig vigtigere faktor og anses i dag for at udgøre en af de største risici, mineselskaberne står over for. Det har medført, at visse projekter er blevet udskudt,« siger FLSmidths administrerende direktør, Thomas Schulz, i regnskabet.

I morgenens regnskab fastholder FLSmidth i øvrigt de forventninger til hele året, som selskabet nedjusterede til den 11. oktober.

FLSmidth-aktien falder fra åbningen 1,1 pct. til 247 kr.

Værre går det imidlertid for Ambu, som falder 5,2 pct. til 101,25 kr., efter at ABG Sundal Collier har sænket anbefalingen af medicoselskabets aktie til »sælg« fra »hold«. Kursmålet for aktien er samtidig skåret med 10 pct. til 89 kr.

Pandora trækker endvidere ned med et fald på 2,7 pct. til 311,85 kr.

GN trodser negativ åbning

I toppen af C25 ligger GN med en stigning på 0,5 pct. til 276,30 kr., efter at ABG har hævet anbefalingen af aktien til »køb« fra »hold«. Kursmålet er dog blevet justeret ned med 5 kr. til 320 kr.

Der er også analysenyt om Topdanmark, som den amerikanske storbank Morgan Stanley har hævet anbefalingen af til »ligevægt« fra »undervægt«. Der er dog samtidig skåret en lille luns af kursmålet, så det nu lyder på 310 kr. mod tidligere 326 kr.

Topdanmark ligger 0,2 pct. lavere i 301,40 kr.

Nordea, der er åbnet 1,6 pct. lavere i 49,34 kr., har hos RBC endvidere fået sænket sin anbefaling til »underperform« fra »sector perform«. Alle analyseændringer fremgår fra Bloomberg News.

Banknordik fastholder hævede forventninger

Der er tirsdag morgen også kommet regnskab fra Banknordik, som fastholder forventningerne til 2019 om et resultat før nedskrivninger, engangsposter, kursreguleringer og skat i niveauet 160-200 mio. kr. samt et nettoresultat på 170-210 mio. kr.

Banknordik opjusterede så sent som 18. oktober forventningerne til nettoresultatet fra tidligere oplyste 150-200 mio. kr.

Banknordik-aktien er endnu ikke handlet tirsdag.

Dagen byder også på regnskab fra Tivoli, hvilket ventes offentliggjort omkring klokken 11.

/ritzau/FINANS