Tirsdagens aktier: Ambu hentede lidt af tab ind - Danske Bank droppede

Ambu A/S på Baltorpbakken 13, Ballerup. Onsdag den 22 august 2018. Et af de nye medlemmer i C25-indekset, Ambu, kommer med regnskab for tredje kvartal i regnskabsåret 2017/18. Det skriver Ritzau, torsdag den 23. august 2018. Ambu A/S på Baltorpbakken 13, Ballerup. Onsdag den 22 august 2018. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Det danske aktiemarked endte tirsdag efter en tøvende start i plus. Blandt de ledende aktier var det småt med nyheder, men desuagtet var udsvingene mellem top og bund store.

Den mest stigende C25-aktie var de seneste to dages prygelknabe, Ambu, mens Danske Bank blev sparket til bunds efter en artikel i Jyllands-Posten, der forbandt banken med et omfattende momssvindel-kompleks.

C25-indekset endte med en stigning på 0,6 pct. i indeks 1108,87. Mandag kunne det danske eliteindeks notere sig det største endagsfald i 2019, da indekset faldt 2,1 pct.

En positiv melding fra den amerikanske præsident, Donald Trump, om handelskrigen løftede humøret mere og mere, som dagen skred frem. Mandag aften amerikansk tid gav han udtryk for, at han fornemmer, at der kan være en løsning på vej i konflikten.

»Handelskrigen og toldsatser vil dog dominere den kommende måneds tid og underliggende give nervøsitet. Indtil parternes møde i slutningen af juni,« vurderer senioraktiehandler Martin Munk i Jyske Bank over for Ritzau Finans.

Donald Trump har planlagt at mødes med Kinas præsident, Xi Jinping, på G20-topmødet i Japan i juni.

Ambu i lille rebound

Ambu-aktien henter lidt af det fald på omkring en tredjedel af kursen, som aktien har oplevet de seneste to børsdage, siden bestyrelsesformanden, Jens Bager, sendte topchef Lars Marcher på porten.

Aktien steg tirsdag 4,3 pct. til 130,95 kr.

»Ja, man kan godt kalde det et lille rebound til Ambu, men der er fortsat høj volatilitet i den aktie,« vurderer Martin Munk og understreger, at der hersker usikkerhed om, hvorvidt den nye administrerende direktør vil stå på mål for det vækstmål, som den tidligere direktør stod på mål for.

Danske Bank på forsiden igen

Danske Bank har endnu en gang ramt forsiden med en svindelsag. Det koster ikke kun på tilliden, men også på kursen. Aktien faldt 2,3 pct. til 107,80 kr.

Millioner af kroner i formodet momssvindel er kørt igennem en direktørs firmakonto i en af Danske Banks danske afdelinger, skriver Information og Finans. Dermed tyder det på, at Danske Banks problemer med hvidvask ikke kun er centreret om Estland, lyder det.

»Den nye sag rammer banken og giver usikkerhed, og derfor falder aktien, selv om banker generelt lå relativt godt til tirsdag,« siger Martin Munk.

Flügger nedjusterede

Malerproducenten Flügger nedjusterede sine forventninger efter at have tabt en retssag om et it-system, der ikke fungerede tilfredsstillende.

Som en konsekvens af den tabte retssag nedjusterer og præciseres driftsresultatet, EBIT, til niveauet 40-43 mio. kr. svarende til en EBIT-margin på 2,2-2,4 pct. Tidligere var skønnet 3-4 pct. i margin.

Flügger-aktien steg 4 pct. til 316 kr.

IC i plus efter tal

Uden for C25-indekset leverede det efterhånden noget reducerede modehus IC Group regnskab for tredje kvartal.

Selskabet, der er i færd med at restrukturere sin forretning, oplevede stor tilbagegang i sine fortsættende aktiviteter i tredje kvartal 2018/19.

Omsætningen faldt i perioden til 249 mio. kr. fra 301 mio. kr. i den tilsvarende periode et år før. Tallene er justeret for frasalg af mærker og kan derfor sammenlignes.

Driftsresultatet (EBIT) faldt til et underskud på 18 mio. kr. fra et plus på 28 mio. kr. i tredje kvartal af 2017/18.

IC Group-aktien steg 1,1 pct. til 38,40 kr.

NNIT faldt igen

Også NNIT aflagde regnskab inden handelsstart. Overraskelsen var dog taget af bordet, da selskabet i sidste uge nedjusterede markant. Siden da er aktien faldet hver dag fra 180,40 kr. til dagens kurs.

NNIT nedjusterede torsdag i sidste uge forventningerne til hele årets overskudsgrad til 8-9 pct. fra tidligere 10-10,5 pct.

NNIT faldt tirsdag 3,5 pct. til 143 kr.

Torm belønnet for tal

Torm leverede også regnskabstal tirsdag.

Rederiet nød i første kvartal godt af et markant stærkere tankmarked med højere rater, og det resulterede i rederiets bedste kvartalsmæssige resultat i tre år.

»Torms resultat for første kvartal understreger selskabets stærke operationelle præstation i et produkttankmarked, hvor en markant fremgang i fragtraterne startede i fjerde kvartal 2018,« siger Jacob Meldgaard, der er administrerende direktør hos Torm, i regnskabet.

»Vi fik et resultat før skat på 23,5 mio. dollar i første kvartal 2019, hvilket er det bedste kvartalsresultat i tre år, og afdækningen i andet kvartal til dato indikerer et fortsat positivt produkttankmarked,« fortsætter direktøren.

Torm-aktien steg 2,2 pct. til 55,50 kr.

/ritzau/FINANS