Tirsdagens aktier: Ambu blev bundskraber i endnu et presset C25

Det danske C25-indeks lukkede tirsdag med et fald på 0,3 pct. i 1042,30, og derved lukkede det igen ringere end de andre store europæiske aktieindeks.

Værst var det for Ambu, som endte i bunden af eliteindekset med et fald på 3,8 pct. til 139,80 kr. Aktiestrateg i Formuepleje Otto Friedrichsen pegede på, at det er en aktie, markedet har store forventninger til.

»Det er en aktie, som har haft voldsomme bevægelser de sidste par uger på dagsbasis. Det er en aktie, som er meget aggressivt prisfastsat, og der er meget store forventninger til den fremtidige vækst. Det er klart, at hvis der er ændringer i forhold til flow eller nyheder, så ser man udsving,« siger Otto Friedrichsen.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks lå ved dansk børslukning til et plus på 0,2 pct., og derved så det danske C25-indeks ud til igen at lukke dårligere relativt set.

At det danske marked faldt mere end sine europæiske pendanter, er en tendens, som aktiechef i ABG Sundal Collier Tue Østergaard har set over den seneste måned. Ifølge ham har der været mere end én forklaring.

»Det, jeg hører, er, at Danske Bank-sagen har skabt bevågenhed om det danske marked globalt. Det er den ene ting. Det andet er, at vi bliver anset som et højt volatilt marked.«

»Vi har haft rigtig mange vækstaktier i Danmark, som er prissat meget højt. Der synes jeg, at jeg får den tilbagemelding, når jeg spørger rundt omkring, at det er fair nok, at vi får en korrektion omkring det. De er blevet for dyre i forhold til andre markeder,« siger Tue Østergaard.

Endelig peger han på, at der har været nogle tunge aktier, som har klaret sig meget dårligt igennem længere tid. Her mener han Danske Bank, A.P. Møller-Mærsk og Novo Nordisk.

For Novo bød morgenen på en købsanbefaling fra finanshuset Guggenheim. Tirsdag faldt Novo dog med yderligere 0,5 pct. til 277 kr., og Danske Bank, der mandag lukkede i det laveste niveau i fire år, faldt yderligere 0,9 pct. til 142,10 kr.

Netop bankerne har klaret sig dårligere gennem den seneste tid, og i tirsdagens handler var det Jyske Bank, som led det største fald på 1,3 pct. til 294,30 kr. blandt bankaktierne.

HÆVET ANBEFALING TIL JYSKE

Efter den seneste tids kursfald for Jyske Banks aktie hævede ABG Sundal Collier anbefalingen af aktien til "hold" fra "sælg". Kursmålet blev dog reduceret til 325 kr. fra før 345 kr.

Tue Østergaard mener, at hovedforklaringen bag den hævede anbefaling er, at aktien handles til en unormalt stor rabat, men at det bestemt ikke skal ses som en positiv anbefaling.

»Vi sænker faktisk estimaterne for Jyske Bank med omkring 5 pct. de næste tre år. Så det er ikke nogen positiv anbefaling,« påpeger han.

Nordea startede i bunden af indekset på en nyhed om, at banken solgte en misligholdt gældsportefølje omfattende 12.000 kundesager og gæld for i alt 388 mio. euro. Når transaktionen er afsluttet, venter Nordea at få en kapitalgevinst på 35-45 mio. euro i 2019. Aktien faldt 0,4 pct. til 64,81 kr.

FORTSAT FOKUS PÅ HØREAPPARATER

Mandagens største tabere i C25, GN Group og William Demant, var fortsat i fokus i tirsdagens handel, hvor de to aktier henholdsvis faldt 1 pct. til 270,30 kr. og steg 0,2 pct. til 210,40 kr.

Aktierne har været i fokus, efter at amerikanske Bose kort før weekenden fik godkendt et nyt høreapparat i USA. Tue Østergaard vurderer, at den overraskende nyhed fra mandag virkelig har sat sig i markedet.

»Det har givet nogle panderynker, i forhold til hvad vækstprofilen skal være fremadrettet. Jeg oplever, at der vil være et pres på aktierne, da vi lige skal finde ud af, hvad der er op og ned i William Demant og GN. Begge aktier har klaret sig fantastisk i år, så der er også et element af profithjemtagning i det her,« vurderer aktiechefen.

Udenfor C25 markerede it-virksomheden NNIT sig ved at købe det amerikanske softwareselskab Valiance Partners og i samme ombæring justere sine salgsforventninger til i år.

Nu venter NNIT, at nettoomsætningen i 2018 vil vokse med 4-7 pct. i faste valutakurser mod før 3-6 pct. Aktien lukkede 4,2 pct. højere i 175 kr.