Tiltro til positive nøgletal på amerikansk aktiemarked

Afventende eftermiddagens væsentlige nøgletal ligger det amerikanske aktiemarked til en positiv åbning vurderet på futures på de tre toneangivende indeks.

Futuren på Dow Jones-indekset peger mod en stigning på 0,1 pct. og det samme gør S&P 500-futuren og futuren på teknologindekset Nasdaq. Dermed ser Dow Jones-indekset ud til at kunne fortsætte rekordkursen, efter at en stigning på beskedne 0,24 point var nok til at bringe indekset i rekordniveauet 16.072,80 tirsdag.

Onsdagens buket af nøgletal omfatter antallet af nytilmeldte ledige, som ventes at vise et beskedent fald til 330.000 i sidste uge fra 323.000 ugen før. Samtidigt ventes statistik for indgangen af ordrer på varigeforbrugsgoder at vise et fald på 2 pct. i oktober efter en stigning på 3,7 måneden før. Det vil ifølge Bloomberg News være første gang i siden juli, at udviklingen er negativ.

Senere på dagen oplyses den endelige opgørelse over Michigan-indekset for forbrugertilliden, og den ventes at vise en stigning til 73,1 fra 72,0 i den tidligere opgørelse.

På selskabsplan vender opmærksomheden sig mod pc-producenten Hewlett Packard, der offentliggjorde regnskab efter markedslukning tirsdag. Kvartalsomsætningen blev på 29,1 mia. dollar mod ventede 227,8 mia. dollar, og aktien steg 5,4 pct. i eftermarkedet. I onsdagens formarked handles aktien 6,6 pct. højere.

Elektronikproducenten Analog Devises faldt 3,4 pct i eftermarkedet som kvittering en estimeret indtjening i 44-52 cent i første kvartal mod ventede 56 cent blandt analytikerne ifølge Bloomberg News.

Aktien i den problemramte JC Penney-detailkæde handles 1 pct. højere i formarkedet. Selskabets topchef købte tirsdag mere end 100.000 aktien i koncernen. Det gav anledning til yderligere tro på, at den igangværende turnaround er på rette spor, og papiret lukkede tirsdag med en stigning på 1,9 pct.

/ritzau/FINANS

Henning Nielsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk