Tilsynsmyndighed advarer mod højhastighedshandel

Elektroniske handler kan gennemføres lynhurtigt, og det påvirker investorers handlegrundlag og kan skabe uforklarlig volatilitet.

Aktiehandlen foregår i dag i et højere tempo end nogensinde før som følge af den teknologiske udvikling. Og det kan potentielt gøre markeder unødvendigt skrøbelige, advarer den amerikanske tilsynsmyndighed The Financial Stability Oversight Council, FSOC.

Det skriver Wall Street Journal.

Elektroniske handler kan gennemføres lynhurtigt, og det påvirker investorers handlegrundlag og kan skabe uforklarlig volatilitet. Advarslen kommer fra den tilsynsmyndighed FSOC, som præsident Obama grundlagde i 2010 og består af en række topfolk fra den amerikanske centralbank og finanstilsynet SEC.

Bekymringerne om en usikker og skrøbelig markedsstruktur var en væsentlig del af rådets årlige rapport, der tirsdag blev præsenteret for offentligheden.

- Vi må hele tiden være opmærksom på nye risici. Selvom rapporten tyder på, at den finansielle sektor i USA er blevet mere robust, er vores arbejde ikke færdigt, lød det fra Fed-formand Janet Yellen ved tirsdagens FSOC-møde ifølge Wall Street Journal.