Tidligere topchef: Kapitalfondene har forbedret sig

Den tidligere Novo Nordisk-direktør Mads Øvlisen, der tidligere var en af de skarpeste kritikere af kapitalfonde, er blødt op og mener nu, at der er sket en forbedring.

»Der er kommet et gevaldigt løft i selvjustitsen og gennemsigtigheden. Kapitalfondene har igennem deres brancheforening DVCA langt mange data frem,« siger Mads Øvlisen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Jyllands-Posten.

Da fem kapitalfonde i året efter overtagelsen af TDC trak et ekstraordinært udbytte på mere end 40 milliarder kroner, medførte det voldsom kritik fra blandt andre Mads Øvlisen, der mente, at man skulle værne sig mod internationale kapitalfonde. Men kritikeren er blødt op og mener nu, at der er sket en forbedring, især når det kommer til kapitalfondenes åbenhed.

»Der er kommet et gevaldigt løft i selvjustitsen og gennemsigtigheden. Kapitalfondene har igennem deres brancheforening DVCA langt mange data frem,« siger Mads Øvlisen ifølge Jyllands-Posten.

Det nationale værn vil han heller ikke længere kæmpe for. Det ville være hyklerisk, når eksempelvis Novo Nordisks hovedaktionær Novo A/S er en af de mest succesfulde investorer i venturevirksomheder og startups verden over, mener han.

»Så basalt kan man sige, at hvis vi vil have lov til at ryste de andres æbletræer, så må de også have lov til at ryste vores,« siger han ifølge Jyllands-Posten og uddyber, at en dansk virksomheds overlevelse og bevarelse af et dansk udgangspunkt handler om meget andet end en kapitalfonds overtagelse.