Tidligere Neurosearch-chef tiltalt for groft kursfusk

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet har tiltalt tidligere topchef Flemming Pedersen for grov kursmanipulation.

En fondsbørsmeddelelse sat gang i Neurosearch-aktien, men meddelelsen blev senere trukket tilbage. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Lindgren
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tidligere topchef i medicinalselskabet Neurosearch, Flemming Pedersen erkender efter to ugers spekulation, at han i lighed med selskabet er tiltalt for særlig grov kursmanipulation af Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, også kaldet Bagmandspolitiet. Det skriver Børsen.

»Jeg kan afsløre, at jeg er blevet tiltalt i sagen. Det berører mig dybt, for jeg mener at have handlet i god tro,« siger han til avisen.

Flemming Pedersen var topchef i Neurosearch i foråret 2010, da den påståede manipulation fandt sted, men forlod jobbet få måneder senere for at blive finansdirektør i allergivirksomheden ALK, hvor han er ansat i dag.

17. juli meddelte Neurosearch, at selskabet er tiltalt i sagen, der handler om en fejlagtig fondsbørsmeddelelse med resultater for lægemidlet Huntexil.

Bagmandspolitiet sigtede Neurosearch i maj 2012. Selskabet har kaldt den urigtige meddelelse for en »hændelig fejl«.

Flemming Pedersen er enig i den forklaring.

»Som også selskabets nuværende ledelse har udtalt, var der tale om en fejl, som selskabet selv korrigerede. Vi var alle kede af, at der er sket en fejl, og jeg har tidligere beklaget dette på både egne og på selskabets vegne,« siger han til avisen.

Strafferammen i sager om kursmanipulation er fire års fængsel.