Tidligere Neurosearch-chef drivkraften bag manipulation

Den tidligere administrerende direktør for Neurosearch Flemming Pedersen beskrives af vicestatsadvokaten Henrik Helmer Steen som drivkraften i den sag om kursmanipulation, der har ramt selskabet.

Flemming Pedersen, CEO for Neurosearch. Fold sammen
Læs mere
Foto: ulrik jantzen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver branchemediet Medwatch.

Selskabet er anklaget for kursmanipulation, efter det i 2010 udsendte en fejlagtig positiv meddelelse om et studie. Meddelelsen sendte kursen markant op, og inden en opfølgende meddelelse blev sendt ud, havde ledelsen i Neurosearch solgt aktier for millioner. Efterfølgende er den tidligere administrerende direktør som den eneste enkeltperson blevet sigtet i sagen.

- Det er jo en lidt mere kompliceret vurdering end som så (Hvorfor Flemming Pedersen er eneste sigtede red.). Men det hænger sammen med, at det er vores opfattelse, at det er Flemming Pedersen, der er lokomotivet i hele den her proces. Det er ham, der vil have, at den, efter vores opfattelse, fejlagtige og vildledende meddelelse kommer ud og kommer til at se ud på den måde, som den gør, siger Henrik Helmer Steen til MedWatch og fortsætter:

- Ifølge vores påstand fordrejer man tingene, så det kommer til at se positivt ud, selvom det var negativt. De andre er i en eller anden udstrækning passive eller prøver at tale ham fra det. I forlængelse af det har det været vores vurdering, at der ikke har været tilstrækkeligt grundlag for at tiltale de andre, fordi de ikke har spillet nogen særlig aktiv rolle. De har ikke været lokomotivet, det har Flemming Pedersen. De har måske været lidt under pres, for det er altid svært at stille sig op sige, nej det skal vi ikke.

Flemming Pedersen har tidligere udtalt, at han handlede i god tro i 2010.

/ritzau/FINANS