Tidligere Microsoft-chef indrømmer insiderhandel

En 32-årig tidligere Microsoft-chef har erkendt sig skyldig i insiderhandel efter at have tjent næsten 400.000 dollar på at handle med optioner før offentliggørelsen af børsfølsom information, skriver Bloomberg News.

Brian Jorgensen blev afsløret, fyret og sigtet, og de to medsammensvorne har begge kendt sig skyldige ifølge dokumenter fra en føderal domstol i Seattle. Fold sammen
Læs mere
Foto: STEPHEN BRASHEAR

Ved hjælp af aktieoptioner, disponible mobiltelefoner og bundter af pengesedler har han i ledtog med en medsammensvoren tjent store summer på at købe og sælge aktier forud for offentliggørelsen af Microsofts regnskab i juli, der haltede efter analytikernes estimater, og Microsofts investering i Barnes & Nobles, der sendte boghandlerens aktie 52 pct. i vejret.

Forud for regnskabet købte den medsammensvorne Sean Stokke put-optioner på Microsoft-aktier, der lod Stokke sælge aktierne med profit, når kursen faldt efter det skuffende regnskab. Svindlen gav et overskud på godt 195.000 dollar, godt 1,06 mio. kr.

Da Stokke via sms-beskeder fra Jorgenson fik nys om den planlagte investering i Barnes & Nobles købte han call-optioner, der indbragte 185.000 dollar, godt 1 mio. kr.

Brian Jorgenson var leder i Microsofts corporate finance- og investeringsafdeling og havde ad den vej fået adgang til de følsomme detaljer. Han blev dog afsløret, fyret og sigtet, og de to medsammensvorne har begge kendt sig skyldige ifølge dokumenter fra en føderal domstol i Seattle.

»Jeg er ked af det. Det var bare grådighed. Jeg fokuserede for meget på materielle ting. Det var en vildfarelse,« siger den 32-årige Brian Jorgenson, der beskriver sig selv som kristen, til Seattle Times.

Ifølge Seattle Times skulle pengene bruges til at starte en hedgefond ved navnet BioHawks Investment Group.