Tidligere DONG-drenge får 30 millioner om året

De fire forgyldte DONG Energy-ansatte, der røg sammen med direktøren i lønskandalen i foråret, får en pæn løn for at jonglere med Pensiondanmarks investeringsmilliarder.

Pensiondanmarks topchef, Torben Möger Pedersen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Axel Schütt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pensiondanmark skal hvert år betale mindst 0,5 procent af seks investerede milliarder til den kvartet, der skal forvalte pensionsselskabets nye infrastrukturfond. Det svarer til 30 millioner kroner årligt - og det før bonus, skriver Børsen.

Dermed kommer der lidt mere lys over Pensiondanmarks aftale med de fire tidligere DONG Energy-ansatte, hvis høje lønniveau endte med at koste energiselskabets administrerende direktør Anders Eldrup jobbet. De fire herrer - Jakob Baruël Poulsen, Rune Bro Roin, Torsten Lodberg Smed og Christian Skakkebæk - endte også med at forlade virksomheden, efter sagen begyndte at rulle.

Lønnen på 30 millioner kroner fra Pensiondanmark bliver fulgt af en afkast-afhængig bonusordning, der er hemmeligholdt. Inden for investeringsverdenen lyder den slags bonusser typisk på en femtedel af det afkast, som ligger over de første otte procents afkast, skriver avisen.

Selv om der for normale lønarbejdere er tale om nogle særdeles høje beløb i denne aflønning, så er de fire faktisk lavtlønnede, når det kommer til finansverdenen. Typisk vil aflønningen være dobbelt så høj for den slags investeringsarbejde, skriver avisen på baggrund af en analyse.

Det faktum fremhæver Pensiondanmark-topchefen Torben Möger Pedersen da også, når han skal forklare baggrunden for, at de fire via selskabet Copenhagen Infrastructure Partners nu skal investere seks af pensionskundernes opsparingsmilliarder.

"Pensiondanmarks management-fee til fonden er fastsat ud fra et aftalt budget, der indeholder løn til ansatte, husleje, rejseudgifter samt en fast løn til de fire partnere. Dermed bliver omkostningerne væsentligt lavere end det, man ser i traditionelle infrastrukturfonde. Det faktiske management-fee lander under 0,5 procent," siger Torben Möger Pedersen ifølge Børsen.