Tidlig julegave: Historisk udbyttefest i sigte

Meldingerne fra de store investeringsforeninger tyder på meget høje udbytter efter forårets generalforsamlinger.

Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Over 700.000 danske indehavere af investeringsbeviser er inviteret til en udbyttefest af de helt store, da meget tyder på, at investeringsforeningerne venter, at udbytterne bliver større end de ellers historisk høje 20,9 mia. kroner i 2015, skriver Jyllands-Posten.

Danske Invest, Bankinvest, Jyske Invest og Sydinvest har tilsammen estimeret at udbyttet til investorerne kommer til at ligge på 15,7 mia. kroner, hvilket er noget højere end de 9 mia. kroner i 2015. Direktør i Sydinvest, Eskild Bak Kristensen takker de gode markeder.

»Udbytteprocenten er hos os størst i aktieafdelingerne Danmark - med 49 pct. - samt Fjernøsten, Scandi og BRIK. Her er det stigende markeder og realiserede kursgevinster, der er årsagen. Udbytteprocenten i obligationsafdelingen Dannebrog er estimeret til 2,4 pct., men den store formue i afdelingen medfører, at kronebeløbet bliver betydeligt,« siger han.

Jyske Invest forventer, at udbyttet er vokset til 1,5 mia. kroner, hvilket er 50 pct. mere end sidste år. Investeringsforeningernes udbytter skal vedtages på generalforsamlingerne i foråret, men er lovbestemte. Udbyttets størrelse afhænger af realiserede kursgevinster både for året og historisk samt modtagne udbytte og kuponer i den enkelte afdeling.

Danske Invest, som inkluderer Danske Select, venter at fordoble udbyttebetalingen fra 5,3 mia. kroner til 10,5 mia. kroner.