Tiden er moden til at sælge

På trods af, at Michael Mindrup selv har været med til at bygge sommerhuset i Rørvig, er tiden nu kommet til at sælge.

Michael Mindrup har selv bygget sommerhuset i Rørvig, men nu har en sejlbåd fortrængt drømmen om et pensionistliv i sommerhuset, og derfor er det sat til salg. Foto: Niels Ahlmann Olesen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Michael Mindrup har selv været med til at save, skrue og hamre det indvendige af sommerhuset på Strandhusvej i Rørvig sammen. Derfor står huset hans hjerte nært. Men nu skal det sælges. Priserne og omsætningen af sommerhuse er begyndt at røre på sig, og derfor er tiden moden til at sælge huset, som Michael Mindrup og hans kone ikke har brugt i fem år. En større sejlbåd har nemlig indtaget sommerhusets plads i familien, samtidig med at helårsboligen er blevet en lejlighed på havnen i Nykøbing Sjælland, der giver nærhed til båd og vand.

»Vi er jo lokale heroppe, og da grunden til huset kom til salg i 1999, købte vi den og byggede huset sammen med en tømrer. Det tog to år, både fordi vi skulle skaffe midler, og fordi vi selv var med til at bygge det. Så det stod først færdigt i 2001, og vi har brugt det ind til for fem år siden,« fortæller Michael Mindrup.

Nu har det været lejet ud i de seneste fem år, og derfor gør det ikke længere så ondt at skille sig af med det.

»Hvis du havde spurgt mig for fem år siden, så havde jeg ikke haft det godt med at sælge det. Vi havde oprindeligt planer om at bo der som pensionister, og derfor er det også helårsisoleret. Men jeg har sejlet hele livet, og nu har vi fået en stor båd samtidig med, at vi nu bor tæt på vandet i Nykøbing. Så jeg har det godt med at skyde det af nu. Vi får mere ud af at sælge sommerhuset end at sælge lejligheden på havnen,« siger Michael Mindrup, som også betragter ejendommen som en del af opsparingen til pensioneringen om fem år.

Det stråtækte vinkelhus på 102 kvadratmeter i Rørvigområdet ligger 150 meter fra stranden, og det indeholder fire rum og fem sovepladser. Det har været let at leje ud fra juni til september hvert år, og dermed har det kunnet bære sine egne omkostninger, oplyser Michael Mindrup.

Prisen er sat til knap 3,5 millioner kroner af Home, som blev valgt på grund af kombinationen af den højeste udbudspris, det laveste mæglersalær samt en god personlig betjening, siger Michael Mindrup.

»Vi fandt ud af for et par år siden, at tiderne var ved at være bedre til at sælge, så vi har haft det liggende i skuffen hos en mægler et par år, uden at der skete noget. Nu har vi så besluttet at sætte det rigtigt til salg, men vi står ikke og skal bruge pengene her og nu,« siger Michael Mindrup.