Thrane & Thrane får ny administrerende direktør (2. opd)

 

Thrane & Thrane har hentet Hewlett-Packard Danmarks direktør, Walther Thygesen, ind til posten som administrerende direktør. Thygesen, der tiltræder til september, forlader i den forbindelse Thrane & Thranes bestyrelse, hvor han har siddet siden 2001.

 

- Med valget af Walther Thygesen ønsker bestyrelsen i Thrane & Thrane at forstærke selskabets topledelse med henblik på at realisere de visioner og målsætninger, som er indeholdt i Thrane & Thranes fem-års strategiplan, står der i meddelelsen.

 

Medstifter af Thrane & Thrane, Lars Thrane, har den seneste tid varetaget posten som administrerende direktør i selskabet, men det har været velkendt, at han blot sad der i en overgangsperiode. Lars Thrane forbliver dog i selskabets direktion, hvor han får ansvaret for produkt- og teknologiudvikling.

 

- Jeg ønsker ikke i længden at sprede mit fokus på for mange aktiviteter, og jeg vender nu tilbage til det, der ligger mig mest på hjerte. Nemlig den mere tekniske del af det at drive en højteknologisk virksomhed. Der tror jeg, at jeg kan gøre bedst nytte, siger Lars Thrane

 

Tilbage i marts forlod Henrik Lunde stillingen som administrerende direktør hos Thrane & Thrane. I markedet blev det opfattet som en nødvendig beslutning, fordi selskabet havde vokset sig så stort, at salget af koncernens terminaler til satellitkommunikation på især de nye markeder kræver en direktør med ekstra kompetencer. Det blev bekræftet af Thrane & Thranes bestyrelsesformand, Waldemar Schmidt, der i marts sagde:

 

- Der skal en anden profil til, fordi vi har fået en størrelse, som er betydeligt større, end da vi gik på børsen for et par år siden, og det er i sig selv en anledning til, at vi har brug for en ny profil.

 

Henrik Lunde blev betegnet som en "ingeniør-type", mens analytikerne mente, at Thrane & Thrane i højere grad har brug for en leder med salgsorienterede evner.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )