The Avengers løftede Walt Disney-aktien

De amerikanske aktiebørser lukkede mandag næsten uændret efter en ellers noget vaklende start på handelssessionen, hvor valgene i Frankrig og Grækenland bidrog til øget usikkerhed og umiddelbare aktiekursfald.

Walt Disney var med en stigning på 2,1 pct. blandt de aktier, der klarede sig bedst i Dow Jones, efter at selskabets film "The Avengers" viste sig at havde sat rekord for billetsalg på en åbningsweekend med 200,3 mio. indenlands solgte billetter Fold sammen
Læs mere
Foto: HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den positive vending var et spejlbillede af udviklingen i Europa, hvor minusser blev vendt til plusser i løbet af dagen.

- Den gode nyhed er, at markedet reagerer på en meget moden måde. Den dårlige nyhed er, at vi stadig har en masse politisk usikkerhed foran os, siger administrerende direktør Mohamed El-Erian fra Pimco til CNN International Monday.

Dow Jones-indekset lukkede mandag 0,2 pct. lavere, og S&P 500, der over de foregående tre handelsdage var faldet 2,6 pct., lukkede 0,04 pct. højere. Nasdaq-indekset steg 0,05 pct.

Walt Disney var med en stigning på 2,1 pct. blandt de aktier, der klarede sig bedst i Dow Jones, efter at selskabets film "The Avengers" viste sig at havde sat rekord for billetsalg på en åbningsweekend med 200,3 mio. indenlands solgte billetter. Det var langt over den hidtidige rekord på 169,2 mio. sat af "Harry Potter and the Deathly Hallows Part2" (Harry Potter og Dødsregalierne, red), som i juli solgte 169,2 mio. billetter.

Bankerne klarede sig godt i mandagens marked anført af Bank of America, der steg 2,8 pct. og dermed toppede i Dow Jones foran Walt Disney. Wells Fargo steg desuden 1,4 pct. Aktien i det delvist statsejede forsikringsimperium AIG faldt derimod efter finansministeriets meddelelse om, at det planlægger at sælge 163,9 mio. aktier fora 30,5 dollar stykket . Aktien faldt 3 pct. til kurs 31,88.

De amerikanske aktiefutures indikerer tirsdag morgen en stort set uændret åbning i eftermiddag.

Ritzau Finans