Thanksgiving trækker investorerne væk fra børsen

Det amerikanske aktiemarked har fået en forsigtig, om end positiv, start på fredagens handel.

Læs mere
Fold sammen

Aktiviteten vil være hæmmet af, at mange investorer er forvandlet til forbrugere i den amerikanske detailhandel. Fredagen efter Thanksgiving, kendt som Black Friday, udgør startskuddet til amerikanernes juleindkøb.

Kort efter åbningen stiger Dow Jones Industrial Average, S&P 500 og Nasdaq Composite alle 0,2-0,4 pct.

Vanen tro er der fokus på de store detailkæder, der indleder højsæsonen med slagtilbud. Ifølge CNN Money åbnede blandt andet Wal-Mart, Best Buy, Macy's og Target allerede ballet torsdag aften, og de folk, der har været klar ved indgangen, har som sædvanlig haft chancen for at opnå de største rabatter.

Den største af dem alle, Wal-Mart, har indledt Black Friday med en ret beskeden kursmæssig fremgang på 0,3 pct.

En ting er Black Friday og julehandlen, en anden ting er, hvad den amerikanske centralbank har tænkt sig at gøre med pengepolitikken. Det sidste er fortsat af stor betydning for de amerikanske investorer.

- Investorerne venter på indikationer af, hvornår en nedtrapning (af obligationsopkøbene, red) kan komme, siger Ioan Smith, der er strateg hos KCG Europa Ltd., til Bloomberg News og tilføjer:

- Referatet (af det seneste rentemøde, red) afslørede en vidtrækkende diskussion af forskellige politiske scenarier og begivenheder. Det er stadig sådan, at der ikke er tilstrækkeligt med beviser for at leve op til kriterierne for en nedtrapning så tidligt som i næste måned (ved det kommende rentemøde, red).

/ritzau/FINANS