Teslas milliard-bud på solceller straffes hårdt af investorerne

Tesla Motors investorer er ikke enige i CEO Elons Musk seneste plan om at opkøbe solcellefirma for 18,5 milliarder kr.

Elon Musk. REUTERS/Rashid Umar Abbasi/File Photo Fold sammen
Læs mere
Foto: RASHID UMAR ABBASI

Galt eller genialt? Det spørger Tesla Motors investorer i øjeblikket sig selv, efter at Elon Musk tirsdag udmeldte sin plan om, at Tesla skal opkøbe solcellefirmaet Solar City, som Musk selv er aktionær i, for 2,8 milliarder dollar - eller 18,5 milliarder kr.

Elon Musk argumenterer for fordelene ved et vertikalt integreret Tesla-selskab, der både favner energiproduktion, lagring og transport. Men ExxonMobil producerer ikke biler, og General Mortors, borer ikke efter olie, pointerer Financial Times.

Og investorerne ser ud til at dele den opfattelse, da Tesla-aktien styrtdykkede med 13 pct. efter nyheden om Elon Musks opkøbsplan.

Musks' ide lugter derfor mest af alt af en regulær redningsplan for det gældsplagede Solar City, og selv om Elon Musk har lang line fra investorerne, har han måske alligevel presset citronen for meget denne gang.

Det vil tiden vise. Investorerne i både Tesla og Solar City skal godkende opkøbet, før det kan blive en realitet, og Elon Musk har meldt ud, at han ikke vil bruge sine egne stemmer.