Tesla i bedre form end ventet - aktien accelererer kraftigt

Foto: JUSTIN SULLIVAN

Den amerikanske elbilproducent Tesla havde en større omsætning i andet kvartal end ventet, og underskuddet blev ikke nær så stort som estimeret. Det gav en kraftig kursstigning i eftermarkedet.

Teslas omsætning løb op i 2,8 mia. dollar, hvor analytikerne havde ventet en omsætning på 2,5 mia. dollar ifølge Bloomberg News' undersøgelse.

Det justerede tab per aktie landede på 1,33 dollar, hvilket skal ses i forhold til et forventet underskud på 1,88 dollar per aktie.

Samtidig brændte Tesla færre kontanter af end ventet inden udrulningen af selskabets mest økonomisk overkommelige model til dato, hvilket giver topchef Elon Musk og Co. bedre muligheder for at realisere missionen om at bringe elbiler ud til masserne.

Selskabet fik et negativt frit cash flow på 1,16 mia. dollar i andet kvartal - eller mindre end de 1,3 mia. dollar, som var forventet blandt analytikerne. Det er dog stadig det højeste niveau i et kvartal nogensinde og næsten dobbelt så højt som i kvartalet før.

De høje omkostninger skal til for at nå målet om at producere 500.000 biler i 2018. Kvartalet var det sidste, hvor salg af Teslas nye model 3 ikke indgår.

Aktien steg 7,4 pct. eftermarkedet efter en stigning på 2,0 pct. i den ordinære handel.