Tendens: Renterne ses stige lidt fra åbningen

Det danske obligationsmarked ventes mandag at åbne med beherskede rentestigninger, hvilket i givet fald vil være modsat udviklingen fredag, hvor en skærpet retorik i handelskrigen mellem USA og Kina førte til både aktie- og rentefald.

Det danske obligationsmarked ventes mandag at åbne med beherskede rentestigninger, hvilket i givet fald vil være modsat udviklingen fredag, hvor en skærpet retorik i handelskrigen mellem USA og Kina førte til både aktie- og rentefald. (Foto: NICOLAS ASFOURI/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: NICOLAS ASFOURI

Retorikken fra den amerikanske præsident, Donald Trump, blev dæmpet lidt i weekenden, efter at han i et tweet søndag skrev, at han og den kinesiske præsident, Xi Jinping, »altid vil være venner.«

Det har måske medvirket til at dæmpe handelsbekymringerne og usikkerheden på finansmarkederne, hvor de amerikanske aktiefutures kører op og renterne stiger.

I fredags faldt renterne - og aktierne - efter at Trump havde luftet planer om at pålægge yderlige importafgifter for 100 mia. dollar på kinesiske varer.

RENTERNE FALDT

Den tiårige amerikanske rente faldt af den grund fredag til 2,77 pct. på markedet i New York. Mandag morgen har vendingen i risikobilledet imidlertid sendt renten på papiret op i knap 2,80 pct. på markedet i Tokyo.

Det er 2-3 basispoint højere, end da de danske handlere gik hjem fredag eftermiddag. Herhjemme endte renten på den tiårige danske statsobligation fredag i 0,51 pct., hvilket var 3 basispoint lavere end torsdag.

Markedsdeltagerne kan også se tilbage på en tale af den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, fredag aften. Powell taler ifølge Sydbank stadig om risikoen for overophedning, hvilket den vurderer er en lidt hårdere retorik end forgængeren Yellen.

»Vi vurderer, at Powells retorik indikerer, at han i øjeblikket bakker op om fire renteforhøjelser i 2018,« skriver makroanalytiker Mathias Rømer Sproegel fra Sydbank i en morgenkommentar.

På nøgletalsfronten kan markedsdeltagerne se frem til tal for tysk import og eksport, mens der ikke er amerikanske tal i kalenderen. Ellers kan markedet tirsdag se frem til en tale af den kinesiske præsident, Xi Jinping, hvor fokus vil være på reaktioner på Tumps tiltag i handelskrigen.