Temperamentsfuld entreprenør

Innovativ, stræbsom og dygtig. Men også hidsig og utilregnelig. Jesper Øhlenschlæger kom i rampelyset som manden, der ville revolutionere typehusmarkedet.

Jesper Øhlenschlæger Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jesper Øhlenschlæger stiftede i 2003 typehusselskabet M2, hvor man lod kendte arkitekter tegne typehuse som lagervare. Konceptet blev hurtigt et hit, og Øhlenschlæger kendt som ejendomsbranchens innovative rebel, der gjorde oprør mod det kendte og kedelige.

I 2007 solgte han dog sine aktier i M2 til Keops og fratrådte som adm. direktør i typehusfirmaet. Ambitionen var fortsat at lave noget med »kunst, design og arkitektur som er mine store interesser«, sagde han dengang, men kastede sig i stedet over vindmølleindustrien. Han investerede sammen med bl.a. brødrene Jens og Carsten Risvig Pedersen i Skykon, der producerer vindmølletårne og vingedele og sidder i dag som direktør for selskabet.

Han beskrives af flere kilder som en inspirerende og innovativ drivkraft, uanset hvilket selskab han så sidder i, og som en mand der er klar til at knokle for at nå sine mål. Men ord som usympatisk, kold og temperamentsfuld bliver også brugt, når Jesper Øhlenschlæger nævnes. Han er oprindelig uddannet advokat, og var inden M2-dagene et stop forbi både Århus Stiftstidende og EMC. Han fylder 41 i år og bor i en pragtvilla ved Århus Bugt sammen med hustruen Susi og parrets tre børn.