Telia kommer næppe til at byde på TDC efter norsk opkøb

Telia har købt det norske mobilselskab Phonero, og dermed er Telia ikke længere en realistisk køber af TDC, som det ellers har været rygtet i løbet af efteråret.

Dermed bør Telia blive fjernet fra listen af mulige TDC-bydere (meget kort liste efterhånden), og vi må erkende, at salg i denne omgang afhænger af kapitalfonde, hvilket er mindre sandsynligt. Aktien har dog på det seneste også afspejlet dette i markedet, skriver aktieanalytiker Morten Imsgard i en kommentar. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann

Det vurderer Alm. Brand Markets, efter at Telia mandag har annonceret købet af Phonero, der sælger telefoni til små og mellemstore virksomheder, for 2,3 mia. norske kr.

- Dermed bør Telia blive fjernet fra listen af mulige TDC-bydere (meget kort liste efterhånden), og vi må erkende, at salg i denne omgang afhænger af kapitalfonde, hvilket er mindre sandsynligt. Aktien har dog på det seneste også afspejlet dette i markedet, skriver aktieanalytiker Morten Imsgard i en kommentar.

Den mindre sandsynlighed for et bud på TDC skal ses, i lyset af at det danske selskab også har en forretning i det norske.

I sommer afviste TDC-bestyrelsen et bud fra den amerikanske kapitalfond Apollo, der dog ifølge Bloomberg News arbejder på et nyt bud. Det skrev nyhedsbureauet tidligere i efteråret, men der har været helt stille på den front i de seneste mange uger.