Telia-aktien får stryg efter beskyldninger fra spekulant

Teliasonera-aktien er i frit fald torsdag, efter at en hedgefond har beskyldt selskabet for at tilbageholde information i en sag om korruption i Usbekistan, som det er involveret i.

Teliasonera-aktien falder 4,5 pct. på børsen i Stockholm torsdag, hvor stemningen ellers generelt er til den positive side. Fold sammen
Læs mere
Foto: SCANPIX SWEDEN

Det er hedgefonden Muddy Waters, der, i et åbent brev til Teliasoneras bestyrelse, beskylder selskabet for at holde på oplysninger om, hvor store bøder det svenske teleselskab risikerer at få.

- Vi mener, at information bliver tilbageholdt for investorerne, som sammen med bestyrelsens og ledelsens beslutninger (eller mangel på samme) ville påvirke selskabets aktier og kreditvurdering, skriver Muddy Waters i en meddelelse.

Med til historien hører dog, at Muddy Waters er gået kort i Teliasonera-aktien, hvilket vil sige, at hedgefonden spekulerer i kursfald.

Ikke desto mindre falder Teliasonera-aktien 4,5 pct. på børsen i Stockholm torsdag, hvor stemningen ellers generelt er til den positive side.

Teliasonera har flere gange været under beskydning for sine aktiviteter i Usbekistan. Der har blandt andet været rapporter om, at selskabet har betalt 2 mia. svenske kr. til et skuffeselskab med forbindelser til Usbekistans diktatur.

Sagerne fik i sidste måned det svensk-finske selskab til at beslutte, at det vil skære ned på sine aktiviteter i Centralasien.